Viktigt initiativ för jämlik hälsa!

Idag gick regeringen ut med vem som ska leda den nya kommissionen för jämlik hälsa. Det var i regeringsförklaringen man slog fast att de påverkbara hälsoklyftorna ska slutas ”inom en generation”, och en viktig del för att uppnå målet är denna kommission. Gruppens fokusområden är både hälsoskillnader mellan olika socioekonomiska grupper och mellan könen. I maj 2017 ska arbetet redovisas till regeringen.

Ordförande för kommissionen är Olle Lundberg som tidigare arbetat både nationellt och internationellt med jämlik hälsa. Han leder bland annat forskningen på CHESS (Centre for Health Equity Studies), ett samarbete mellan Karolinska institutet och Stockholms universitet.  Övriga ledamöter i kommissionen kommer att utses under de kommande veckorna.

Vi uppskattar regeringens initiativ och att man prioriterar det viktiga arbetet mot hälsoklyftorna. Målet är stort och viktigt för alla! Denna kommission kommer göra att den positiva utvecklingen på området går snabbare framåt, något vi så klart är mycket glada för.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från regeringen.

Kommentarer