På plats i Almedalen

Nu är vi på plats i Almedalen och det är full fart överallt. Vi har vår monter på plats, där våra fantastiska medarbetare hjälper oss att bli ännu fler. För vi behöver vara många, desto fler, desto bättre! För ju starkare vi blir desto mer kan vi få vår röst hörd och politikerna blir villiga att lyssna. Så är du inte redan det, bli medlem och stöd oss i vårt arbete för kvinnors rätt till jämlik vård och hälsa.

Idag, tisdag kl. 12:15, har vi bjudit in Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister, till vår ”Ja eller Nej-zon”. Vi vill ha raka svar på frågor om vård, hälsa och jämlikhet. Hon får bara svara ja eller nej, och det brukar vara en utmaning för politiker!

 

I går deltog jag i demensvänligt samhällspromenad, sedan program om demensforskning och utbildning och seminarium om kultur på recept för Danderyds sjukhus. På kvällen seminarium med Yennenga. De samarbetet med One Stop Clinics i Burkina Faso och Kongo, för att stötta utsatta sjuka kvinnor.

 

Så laddar vi för våra egna seminarier på onsdag, torsdag och fredag som jag ser framemot. Det är ämnen som berör oss alla – Hur ser det ut för våra äldre? Hur stressade är vi? Och när ska det bli jämställt på toppen? Vi har också otroligt duktiga talare, alla dessa experter som vi är så glada för att de vill delta.

IMG_8929

Kommentarer