Valet är ditt

En ny härlig måndag har börjat. Solen skiner efter helgens regn och blixtnedslag och veckan är än så länge ett oskrivet blad. Vem ska skriva din vecka? Blir det DU, eller får den skriva sig själv på gott och ont? Många gånger låter vi bara saker hända runt omkring oss och det blir många gånger resultat vi inte alls velat ha. Känner du igen dig?

Vi kan inte alltid bestämma det som ska hända oss men vi kan alltid bestämma oss för hur vi ska ta det! I de flesta fall kan vi dessutom skapa mer önskade resultat genom vad vi själva gör, genom hur vi har ställt vårt fokus och med vilken attityd vi väljer att möta livet, dagen och de vi möter.

I vems klor är du i dig själv? Den som hjälper dig göra val i tanke och handling som ger dig de resultat du vill ha, eller den som lurar in dig i tankar och handlingar som ger dig oönskade resultat? Många gånger låter vi den sistnämnda ta stor roll i vårt liv och tror att det inte går att göra något åt det. Det stämmer självklart inte, men DU måsta ta beslutet att ta kommando över dig själv! Om du lever i en sanning där du säger till dig själv att du är ett offer för dina tankar och impulser – så blir du det. Om du bestämmer dig för att ta kommando över den delen – så blir det också din sanning. Det sistnämnda behöver vi dock jobba mer målmedvetet med! Och det är ett val vi behöver göra. Igen och igen! Vi väljer vår sanning, även om vi inte alltid tror det.

I går var jag på bio och såg Så ock på jorden. En uppföljare på Så som i himlen. En varm, mänsklig och känslosam film om svårigheten och härligheten med att vara människa. En viktig sak som sades i filmen får avsluta bloggen idag. Den handlar definitivt om vilken sanning vi väljer att ta in som vår. Huvudrollsinnehavaren är ledsen.  Hon har just för fjärde eller femte gången i filmen fått veta att hon inte ska tro att hon ÄR någon. Att hon är värdelös och att hon inte ska tro att hon kan. En verklighet för många dessvärre även i livet utanför filmens värld. En av motspelarna kommer till tröst. Han säger, – de kan säga allt det där – men det är DU som bestämmer om du tänker tro på dem

With Love/Lili

Kommentarer