Ibland är det bra att få en liten reminder…

Ny vecka igen vilket betyder nya möjligheter att påverka och skapa resultat man vill ha. Själv både avslutade jag den förra veckan och påbörjade denna med två insiktsgörare. I fredags träffade jag en härlig tjej som jag inte kan påstå är en nära väninna, men en tjej som jag känner lite grann och tycker mycket om. Hon är i 40 års åldern. Härlig, glädjespridande person som ser ut som hälsan själv (även om jag vet att det varit mycket stress både på utsidan och insidan i hennes liv) Hon berättade att hon fått en förmodad tia. Dvs en liten hjärnblödning. Plötsligt bland familj och vänner, förlorade hon talet för en stund. Det som skrämde henne när hon kom till avdelningen på sjukhuset var att det inte var en enda gammal person där, utan alla var i hennes ålder… Hon berättade för mig att just nu är hon definitivt i reflektion över hur hon lever sitt liv.

I fredags träffade jag en annan perifer men härlig kvinna i fyrtioårsåldern som jag också tycker mycket om. jag frågade hur hon mådde – hon svarade sådär, på ett sätt som gjorde att jag förstod att inte fråga mer just då. Strax efter såg jag henne lämna fiket hon satt på, med outhärdligt tunga steg. Idag på morgonen fick jag veta vad som hänt. Hon hade just fått veta att hon fått en hjärntumör.

Två friska kvinnor – mitt i livet. Det får i alla fall mig att stanna upp och reflektera över hur jag lever mitt eget liv och det tar inte lång stund för mig att konstatera att jag lever i ett tempo jämförbart med ett X 2000 tåg… Och har dessutom kommit en bra bit ifrån både nyttigt leverne och träning för att jag driver på så hårt. Jag är glad och tillfreds inombords, har koll på mitt tankefokus och älskar det jag gör, så det finns otroligt mycket härlighet i mitt liv, men jag har kommit fram till att jag vilar för lite. Och vad händer med en kropp som inte får återhämta sig? Den blir sjuk! Att hela tiden vara i sitt görande ÄR inte nyttigt för oss. Vi behöver – i alla fall många av oss, – öva mer på att vara i vårat varande.

Bli lite nyfiken på ditt livsmönster denna vecka. Hur ser det ut i DITT liv? Får du den vila och tid för reflektion som DU behöver för att hinna läka kroppen? Äter du det som får DIN kropp att fungera väl? Tänker du de tankar som får DIN känsla i magen att vara positiv? Rör du dig så att systemet kan fungera optimalt?

Härom dagen läste jag en devis som är oerhört tänkvärd. Idag tänker jag att den är mer än så!

”Som frisk har man tusen önskningar. Som sjuk, – bara en”

Var rädd om dig <3

With Love/Lili

Kommentarer