Vad har du för relation till dina måsten?

Ännu en underbar måndag! Hösten inspirerar i all sin färgsprakande prakt och jag njuter av att tänd ljus och boa mig. Den vecka som gått har innehållit mest glädje, men även sorg, för jag fick reda på att en perifer vän och forna arbetskollega gick bort förra veckan i cancer. Eftersom jag inte ens visste att hon var sjuk, kom det som en chock!

När människor mitt i livet går bort, är det lätt att känna att det kommer skrämmande nära en själv. Även om jag nu inte går omkring och funderar på om jag kommer också få en dödlig sjukdom, så blir jag ändå eftertänksam och eftertanken gör mig ännu mer bestämd på att skapa något fantastiskt av mitt liv så länge jag är här.  Många slösar bort sin dyrbara tid i tron om att det finns en massa tid att gödsla med! Och tänker inte på att dagarna som går är det som är vårt liv! Utan att reflektera lägger många människor en stor del av sin tid på att vara sura, irriterade, missunnsamma, problemsökande, ältande allt det de inte gillar och inte vill ha, fokuserade på brist och elände och lägger en klart mindre del på att njuta av livet i stort som i smått, – här och nu.

Tänk om du bara har idag kvar, – skulle det inte vara otroligt korkat att lägga dessa dyrbara timmar på något som får dig att må dåligt, istället för att fokusera på allt det som finns redan i ditt liv som får dig att må bra! Oavsett hur litet det än är. Även små positiva saker ger kraft om det får vårt fokus.

Idag vill jag inspirera dig att tänka på vad du har för förhållande till dina måsten. Ofta följs måsten med känslan av att man hellre skulle vilja slippa! En känsla av åååååååh va jobbigt, men jag måste göra det. Man gör sina måsten för att man måste, och har ofta just den känslan i magen när man både tänker på det – och gör det som krävs. Men vid det här laget har du kanske läst tillräckligt många av mina blogginlägg att du börjat få kläm på attraktionslagen och därför också kan förstå att den känslan i magen – INTE gagnar dig! Så vad skulle hända om du istället började fokusera på det önskade resultatet som kommer när du utfört det som behöver göras? Och tänker igenom syftet med varför du har skapat detta måste. För många gånger skapar vi våra egna måsten. Vad är det du vill skapa genom detta måste? Finns det något annat sätt att göra det på som du inte provat ännu, som kanske känns bättre i magen? Eller tror du att du kan få en bättre känsla i magen om du börjar se på det på ett annat sätt?!

Skriver du ned dina måsten, eller försöker du ha dem i ditt huvud? Ger du dig själv stöd och påminnelser att komma ihåg alla dina måsten, eller försöker du ha det i ditt huvud hela tiden. Att skriva upp och ge påminnelse är två bra sätt att minska stressen, för det blir lätt en stress om vi försöker ha allt i huvudet.

När du skriver att göra listor, kategoriserar du dem då, eller skriver du ned allt huller om buller?

Ett bra tips är att göra olika kategorier, t ex:

Jobb

Familj/barn

Hemmet

Dig själv

Då får du en bättre överblick både på vad som ska göras, kan göra en prioritering i vilken ordning det behöver göras och vad som kanske kan delegeras. Om du t ex märker att det inte finns tid till dig, är det en klar indikation på att det är för många måsten i de övriga kategorierna. Det ger ett perfekt tillfälle att se över syftet med alla de måsten som ligger där. Kan de effektiviseras, läggas ut på någon annan/få hjälp eller kanske t o m strykas när du inser att syftet med ditt måste inte gagnar dig/inte är så viktigt.

Varför skriver jag om död och måsten i samma blogg kanske du undrar? Jo, alla våra måsten som skapar en usel känsla i magen ligger som grund till att vi lever dag ut och dag in i frustration och irritation istället för i glädje och harmoni. Jag tänker mer och mer att livet baske mig är för kort för att levas med fel inställning!

Det är bara DU som kan välja hur du vill ta dig an dina dagar, dina utmaningar, dina möjligheter, dina relationer, ditt jobb och dina måsten. Om du tänker på att attraktionslagen fungerar så att lika – attraherar lika,  vad är det du vill så och sedan skörda? Vad är det du vill dra till dig mer av? I all sin komplexitet är det egentligen en väldigt enkel fråga. Fast det är en fråga som kräver att man gör ett aktivt val, – och sen agerar på det.

Värna om dina värdefulla dagar här på jorden! De kommer inte tillbaka och det är bara DU som kan göra dem till en glädjefull upplevelse.

With love/Lili

Kommentarer