Tur eller otur? Det är upp till dig att avgöra

Dagens blogg fick jag idén till alldeles nyss. Jag har jobbat från jag vaknar till jag somnar nu ett alldeles för lång period så jag är trött. Väldigt trött. Och behöver ta hand om mig själv över julen. Ska iväg och jobba volontärt idag på Kulturhuset men behöver inte vara där förrän lite senare så jag lyxar till mig idag på morgonen. Sov till 8 och äter frukost i sängen (min vardagslyx) ställde en skål med soygurt, bär och muesli och en kopp kaffe på nattduksbordet och skulle sätta mig till rätta och började buffa upp kuddar bakom ryggen. Slängde ut ena armen som träffade det helt fulla glaset med caffe latte som skvimpade ut över bordsskivan. HÄR pausar vi; – för det är detta som dagens blogg ska handla om. Ja, inte att jag skvimpade ut kaffe kanske, – men hur jag valde att SE på det.

Många, – kanske till och med de flesta skulle tänkt, – ÅÅÅÅÅH, vilken otur. Tänkt, – vilket skitsätt att börja dagen på, gått och hämtat en trasa och kanske lite irriterat börjat torka upp. Själv tänkte jag – vilken TUR jag har!!!! Att jag bara skvimpade ut lite kaffe. Tänk om den hade vält!!

Jag hade på mig ett par byxor med väldigt vida ben vid ett tillfälle när jag fortfarande bodde i hus. Var på väg ned i källaren, fastnade med ena foten i det andra byxbenet och började falla, – men lyckades hejda mig på vägen så fallet inte blev så farligt. Man kan tänka att jag hade en himla otur som föll ned för trappen… Men, – man kan även tänka VILKEN HIMLA TUR jag hade som inte slog mig halvt fördärvad…

När det händer oss ngt som det finns en glimt av positivt resultat i, så har vi alltid ALLT att vinna på att anstränga oss att se det. Eftersom attraktionslagen fungerar så att lika – attraherar lika. Och vår känsla är den som ligger till grund för vilken magnet vi blir och vad vi drar till oss mer av.

Känslan av att ha tur, är en klart bättre känsla att ha än att känna att man har otur, det tror jag att du kan hålla med mig om – därför, ju oftare du kan sätta på dig glasögonen där du ser uppsidan innan nedsidan av det som händer, ju mer har du att vinna på det! Och när du väljer att tänka att du hade tur snarare än otur nästa gång, – passa på att känna tacksamhet för detta också. För det är ett kraftfullt positivt verktyg för oss när vi jobbar med att jobba med attraktionslagen.

With Love/Lili

Jag blir vad jag tänker logga

VILL DU GÖRA 2016 TILL DITT BÄSTA ÅR NÅGONSIN??

På nyåret drar jag igång utvecklingskonceptet Jag blir vad jag tänker som bygger på min bok med samma namn. Ett koncept där du tillsammans med dina väninnor gör en personlig utvecklingsresa, för att lära dig att skapa mer harmoni, mer liv i livet, förändra oönskade resultat, förädla det som redan är bra, skapa en gedigen självinsikt=det mest kraftfulla verktyget vi har att jobba med när det gäller att skapa något nytt och framförallt får du lära dig att jobba medvetet med det mest kraftfulla verktygen av alla, – Attraktionslagen. Bor du i Sthlm? Låter det intressant? Maila mig för mer info på lili@liliost.se (För er som inte bor i Sthlm, lugn – vi kommer ta ut konceptet på turné i Sverige till våren. Så maila mig gärna om det låter intressant, så vi vet vilka städer vi ska besöka)

 

Kommentarer