Att bryta gamla mönster som inte gagnar dig

Ännu en ny vecka. Ännu en ny dag. Ännu fler möjligheter att göra något åt det som du inte är nöjd med. Är det inte lustigt egentligen hur vi människor fungerar? Eller lustigt förrästen… mer sorgligt faktiskt! Vi kan gå omkring, – år efter år, klart missnöjda med saker i vårt liv (en del med allt i sitt liv) och ändå GÖR vi inget AKTIVT åt att skapa en förändring. Det mesta aktiva som många dessvärre hamnar i, är att KLAGA över det de är missnöjda med!

Vad gör vi nu åt detta? Vad kan vi göra? Ja, – det första vi behöver göra är att inse att det bara är vi själva som kan göra något åt saken! Ja, det fattar jag väl, kanske du säger nu?! Jag VET allt det där! (Är en vanlig kommentar) Om du bara visste hur mycket kunskap om en massa viktiga saker som går omkring i en massa människors liv, – lik förbaskat så GÖR de inte ett smack åt saken! Varför kan man fråga! Vad skyller DU på varför du inte gör en förändring av det du inte är nöjd med? Jag bollar raskt över frågan tillbaka till mig själv. Vad skyller jag på? Om jag rannsakar mig själv, så hamnar jag i insikten att för mig handlar det många gånger om att jag har ett splittrat fokus. Att jag är så extremt aktiv på så många flanker att jag inte har ork eller plats kvar för ett projekt till. Inget att skylla på! Make room! Skaffa bättre struktur! Make it happen! Bara att göra ER medvetna om detta ger även mig energi att ta tag i surdegarna. Vissa har jag redan startar upp med! Som t ex vikten. Halkat tillbaka ett antal kilo från mina trettio som jag gick ned. DET har jag tagit tagit efter jul. Nu ska de bort igen! Dessa kilon är ett gyllene exempel att en förändring måste implementeras till 100% för att kunna verka till 100% PERMANENT! Jag gjorde en enorm förändring i mitt sätt att GÖRA, vilket gjorde att jag tappade alla dessa kilon, men sedan – eftersom jag inte vaktade på mig själv, – smög det handlingsmönster som skapat dessa oönskade kilon tillbaka, vilket igen gav oönskade resultat. Inget konstigt alls egentligen, utan klart logiskt! Då kan man ju fråga sig själv, – hur korkad kan man vara? Jag VET ju detta, lik förbaskat lät jag det hända! MEN, vad har jag på att fastna i att gnälla över dessa oönskade kilon? Kommer de bli mindre då?? Näppeligen! Slutsats: Bara genom att JAG själv tar ansvar för MINA handlingar och gör VAL som ger de resultat jag vill ha – kan jag skapa de önskade resultat jag VILL ha! Det är inte svårare än så! Följdfrågorna är dock många som missar:

VAD behöver jag förändra i mitt liv, mina tankar, mina handlingar för att förändra mina resultat?

HUR ska jag göra?

VAR ska jag börja (=Göra en plan)

Så, ska du fortsätta att nöja dig med att bara klaga över det som inte är som du vill ha det, – eller ska du göra en plan för hur du ska gå tillväga för att förändra det? Valet är ditt! Valet är alltid ditt! Lycka till. With Love/Lili

Kommentarer