Personlig utveckling. Är det verkligen nödvändigt?

Fridens liljor! Förra veckans blogg slutade såhär:

GÖR du något aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller väntar du på att det ska hända dig?

En bra och för några kanske lite jobbig och/eller provocerande fråga. Många lever livet på ett sätt, som om de inte hade några andra val. Men oavsett var man befinner sig, så kan man alltid göra små förändringar som med tiden ofta leder till stora resultat.

Livet KAN se ut och kännas som en dead end street (återvändsgränd) Tycker det låter mer passande på engelska:-) För det låter precis så där illa som det kan kännas i livet ibland… Och med samma synsätt, samma referenser, samma preferenser, samma tankar, samma känslor och samma inpräntade ”sanningar” – så kan det faktiskt vara en dead end street. För genom att tänka – känna – uppfatta – fokusera – göra på samma sätt som gett det livet man nu lever, skapar man bara samma igen och igen och igen…

Det är därför det är så oerhört viktigt med personlig utveckling. Medveten personlig utveckling! Så man förstår avgörande viktiga saker på ett annat, mer gynnsamt sätt. Man lär sig något nytt om sig själv och det mänskliga psyket. Man får hjälp att lägga livspusslets alla olika delar. Framförallt så växer man som människa och blir bättre och bättre på att sortera i sitt liv. Bättre på att ha fokus på det man vill bjuda in inte det man har jämt sjå med att hantera…

En av mina kvinnliga klienter som gjort ett aktivt val att verkligen lära känna sig själv och växa både i sina insikter och som människa, var så frustrerad över sin man som var helt ointresserad av att parallellt med henne, göra en egen resa. För att de båda två skulle öppna upp för att skapa något mer i livet. Han tyckte det räckte med att hon lärde sig nya saker, för hon pratade ju så mycket om det i alla fall så han tyckte att han fick tillräcklig info genom henne… Är det någon som känner igen sig?

Hon delade sin frustration med mig och jag gav henne en metafor som hon kunde måla upp för honom för att hjälpa honom att förstå att han snubblade lite i resonemanget.

Här är min metafor: Självklart kan man lära sig engelska genom att titta på engelska program på tv och snappa upp ett ord här och där, som man till slut kan få ihop till meningar och sammanhang. Men kvalitén på den engelska man lär sig, grammatiken och hur fort och mycket man lär sig ökas dramatiskt om man tar en kurs i engelska! Om man pluggar av intresse och i syfte att lära sig att bemästra språket, får man ett helt annat djup och en helt annan relation och kunskap om det. Vilket gör att man då också kan föra en klart mer omfattande dialog med en helt annan förståelse. Ser man personligt insiktsarbete på det sättet, blir det klart mer synligt att man får en enormt mycket större effekt och kraft i att göra ett medvetet arbete – än att man tycker att man lär sig tillräckligt bara genom att gå i skvalpet av ngn annans ökande kunskap – om sig…

Just för att så många har den här känslan om att bli lite ensamma när de aktivt väljer att öka upp sin självinsikt för att öka upp kvalitén på sitt liv, så skapade jag mitt gruppkoncept för väninnor/kvinnliga kollegor som bygger på min bok – JAG BLIR VAD JAG TÄNKER. I skrivande stund är jag i full gång med mina första grupper, och nästa gruppstart i Stockholm är planerad direkt efter påsk. Maila mig om du vill anmäla dig/ha mer info lili@liliost.se

Det finns många härliga sätt att boosta sig själv, självinsikten och självbilden på och ett sätt är genom att gå på inspirerande föreläsningar. Jag älskar att tillföra mig ny inspiration och ny kunskap så jag blev oerhört glad när YES GROUP Sweden, en ideell organisation som jobbar aktivt, i bästa Tony Robbins anda, med att ta hit fantastiska internationella föreläsare, i syfte att ge även de som inte har ett företag som bjuder dem på föreläsningar, att ha råd att gå, –  frågade om jag ville ingå i styrelsen och i deras team! YES YES YES, svarade jag och mitt hjärta dansade eftersom jag fattar hur många intressanta, energigivande och fantastiska människor jag kommer lära känna genom detta. Hur många inspirerande, kloka människor jag kommer få ha glädjen och lyxen att få lyssna till! För mig är det en ynnest, för jag vet vilken skillnad man skapar i sitt eget liv när man börjar ett medvetet självinsiktsarbete. Jobbar med sin personliga utveckling. Klicka här om du vill läsa mer om YES GROUP och de spännande föreläsare som kommer till Sverige inom kort!

Är livet precis så spännande, rikt och givande som du hoppats att det skulle vara just vid den här punkten du är nu i livet?

Om inte, – vad GÖR du aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller, som jag frågade dig i början av inlägget, –  väntar du på att det ska hända dig?

With Love/Lili

 

Kommentarer