Hur vill du att 2017 ska se ut?

Kära läsare. Jag vill börja med att tacka dig för att du läser min blogg. Jag hoppas att den hjälper dig att skapa klarhet och under året hjälpt dig att få inspiration till att skapa DITT bästa liv! Det börjar ju så sakteliga dra ihop sig till slutet av 2016 med allt vad detta året inneburit för dig och begynnelsen av ett nytt år är i antågande. Ett helt oskrivet blad. Idag vill jag ge dig bra reflektionsverktyg att ta med dig in i 2017, för att bli inspirerad att verkligen göra det till ditt bästa år hittills!

Jag tänkte prata lite om vikten att aktivt reflektera över ditt nuläge och över ditt önskade läge, för att se om de liknar varandra eller skiljer sig markant. Och fundera på vad som kan vara ETT första steg i rätt riktning där det sliter. Många gånger har vi mer fokus på det vi vill komma ifrån, på det oönskade läget än på det vi vill bjuda in mer av. Som vi VILL att det ska se ut. Detta ställer duktigt till det för oss – rent energimässigt! Eftersom lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, KAN det inte gagna dig – någonsin – att ha fokus på det du inte vill ha, för det handlar enkom om energi. Vill du ha mer av något, kan du inte ha ditt tanke- och känslofokus inställt på att hela tiden bekräfta bristen av detsamma. Vill du ha bort något, kan du inte ha hela din uppmärksamhet på att avsky/reta dig på/fasa över det du vill ha bort. Jag tjatar lite om detta, men det är för att det är det viktigaste vi har att lära oss.

Ju fortare du sätter igång detta reflektionsarbete – ju snabbare kan du skapa en positiv förändring;

Scanna av ditt nuläge. Vad är du nöjd och glad över att du har i ditt liv. Vad funkar väl. Vad har varit riktigt bra 2016. Vilka fantastiska, positiva saker har hänt under året. Vad är du tacksam för? Vad har du redan nu i ditt liv som du gärna vill bjuda in mer av? Numrera varje sak.

Vad har inte funkat 2016? Vad har varit mindre bra – dåligt – katastrof? Har det hänt ngt riktigt negativt? Vad vill du absolut inte ha med dig som upprepning 2017? Har du några oönskade resultat som tycks följa med in i varje nytt år? Vilka är dem? Kanske det är dax att på riktigt ta tag i dem nu!?Numrera varje sak.

Nu har du två listor.

Börja med neggolistan. Ta en sak i taget. Börja med punkt 1. Titta på vad du skrivit. Det står uppenbarligen för ngt oönskat. Dela nu in nästa fas i två spalter.

Till vänster: Vad du VILL ha istället. Vad är ditt önskade läge? Tänk efter ordentligt, skriv ned. (Många har alltför stort fokus på det de inte vill ha, vilket gör att lika många fastnar där och glömmer att tänka igenom vad de VILL ha, vilket gör att de bara bekräftar det ogillade läget) Därför är denna punk AVGÖRANDE viktig i procesen!

Till höger: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning. Kanske du kommer på flera steg när du väl tänker på detta ur ett möjlighets perspektiv. Skriv då ned allt du kommer på.

Beta av hela neggolistan på samma sätt. Nu har du istället för ett ogillat läge som du kräks på, plötsligt en visionslista med konkreta förslag till åtgärder som kommer leda dig in i en ny energi och till nya resultat.

Titta nu på din positiva lista. Kan du komma på ännu fler saker du gillar i ditt liv? Små såväl som stora. Ta nu sak för sak igen. Vad kan du göra för att få ÄNNU mer av det som du faktiskt gillar, av det som redan är bra, som redan fungerar? Hur kan du boosta detta ytterligare. Många gånger kan man komma långt med att bara bekräfta detta bra – ännu mer. Att istället för att ta det för givet, njuta av det, förstora det i sin positiva känsla, tugga tugummit två gånger som jag brukar säga. Njut av det – och bekräfta tankemässigt/verbalt/känslomässigt att du tycker om det och njuter av det.

Vad vill du bjuda in mer av? Bejaka detta. Men gör det ur ett positivt perspektiv. Med känslan av – detta älskar jag så det vill jag gärna ha mer av i mitt liv. ABSOLUT inte känslan av – ooooh, detta vill jag så otroooligt gärna ha och jag saknar det sååå/ men jag haaaar inte det…. Jag hoppas du förstår skillnaden på känslan i magen gällande dessa två tankesätten. Den är nämligen avgörande för ditt resultat!

Behöver du stöd i ditt positiva förädlingsarbete av ditt liv 2016 kan jag, som jag gjort många gånger tidigare rekommendera dig att köpa min bok, – Jag blir vad jag tänker. Full av insiktsgörare, verktyg och övningar. Beställ den på www.soderpalm.se

Anlita mig som din mentala pt IRL/eller via telefon.

Eller börja året med en heldagskurs eller en lite mer djupgående kurs som innefattar fyra workshops á 3 timmar.

HELDAGSKURS 28/1 http://simplesignup.se/event/85700-attraktionslagen-vaerlden-baesta-framgaangsverktyg-heldagskurs

GRUPPUTVECKLINGSKONCEPT BLANDAT KVINNOR OCH MÄN START  http://simplesignup.se/event/86794-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-baade-kvinnor-och-maen

GRUPPUTVECKLINGSKONCEPT KVINNOR START 1/2 http://simplesignup.se/event/85689-jag-blir-vad-jag-taenker-ett-grupputvecklingskoncept-foer-kvinnor

Hur du än väljer, GÖR det! Gör ett aktivt val. Låt inte bara 2017 bli vad det blir. Ta tag i det och skapa vad du VILL ha istället! Du är SÅ värd det!

With love/Lili

Kommentarer