Woman in Red över hela Sverige

Vilken lyckad Woman in Red- turné vi har haft i år! I 22 städer över hela landet med intressanta föreläsningar av överläkare och professorer, utdelning av forskningsstipendier varvat med magnifika artister och underhållare samt modevisningar i sprakande rött! Allt för att uppmärksamma kvinnohjärtat och stödja forskning, prevention och vård av hjärt-kärlsjukdom hos kvinnor.

Jag är mycket nöjd och väldigt tacksam till er alla fina kontaktkvinnor, volontärer och medarbetare som har gjort det här möjligt. Ett stort tack till er!

Stort tack också till alla härliga medlemmar! Ni och era vänner utgjorde en engagerad, glad och intresserad publik. Ni bidrog var och en till att förbättra hälsosituationen för kvinnor med hjärt-kärlsjukdomar. En för alla, alla för en!

En viktig poäng med 1,6 & 2,6 miljonerklubbens arbete är annars att just täcka in hela landet. Vi vill inte ge vår huvudstad exklusivitet för Woman in Red eller våra övriga aktiviteter och seminarier utan vill få med hela Sverige! Vi har dock inte geografisk, praktisk, ekonomisk eller inte minst tidsmässig möjlighet att täcka in varje stad men vi försöker att finnas på så många ställen som möjligt, från norr till söder, öst och väst.

Kom Woman in Red-turnén till staden där du bor i år? Hoppas det! Om inte, vill du (och dina väninnor) tillsammans med oss anordna Woman in Red i din stad nästa år? Mejla dina kontaktuppgifter till:
Info@1.6miljonerklubben.com

Nu ska jag följa livstilsprofessor Mai-Lis Hellenius råd som hon gav under sin Woman in Red-föreläsning, och ställa mig upp från datorn. Helst ska vi ta en rörelsepaus på minst fem minuter, minst en gång i timmen. Och innan du sätter dig igen – gör en Kiruna! Det vill säga sätt dig nästan 10 gånger,  res dig upp, sätt dig nästan igen, osv. Är du osäker på hur det går till, titta på det här Youtubeklippet med mig och Karin Schenck Gustafsson, senior professor i kardiologi och kärntruppsmedlem. Ni som var publik på Woman in Red minns kanske att ni gjorde gemensam Kiruna med oss i pausen? 🙂  Mer rörelse i det lilla ger stort resultat i det långa loppet!

Kommentarer