En fin dag i kulturen- och hälsans tecken!

Det är något med den här fantastiska vårsolen som gör dagarna extra härliga! Ljuset, människor ler mot varandra, håller upp dörren lite extra och det finns ett positivt skimmer som jag tycker är väldigt fint. Jag säger det säkert så ofta att ni börjar tröttna, men vi får inte glömma bort att ta hand om varandra. Och om oss själva, något min dag handlat en hel del om. Jag har haft nöjet att få spendera dagen tillsammans med tre otroligt duktiga och inspirerande kvinnor vars gemensamma nämnare är att vi kvinnor inte får glömma bort att ta hand om oss. Här på Operan har vi idag fotat för nästa utgåva av vårt magasin och som ni ser är jag i celebert sällskap. Vår kultur- och demokratiminister Alice Bah, forskaren Anne-Marie Wenthzel och forskaren och gynekologen Helena Kropp Kallner.

Vikten av att känna efter hur vi mår, på riktigt, att ta på allvar om något i kroppen känns fel. Kan vara en knöl i bröstet men likaväl en trötthet som smyger sig på eller att man känner sig låg och deprimerad. Vår kropp säger ofta till oss när något inte är som det ska men allt för ofta är vi för stressade för att hinna lyssna. Vi pratade också mycket om vikten utav återhämtning, att till exempel få denna paus via kultur. Att läsa, gå och se en föreställning, dansa eller kanske måla en tavla. Hälsa och kultur går ihop och mer om detta får ni läsa i vårt nästa nummer. Utanför blommade körsbärsträden och jag skänker en varm tanke till Tomas Tranströmer som många ville minnas lite extra i Storkyrkan bredvid Operan där vi höll till. Kulturens röda, fina tråd vävdes in i min dag även där.

Är ni i närheten utav Göteborg nästa vecka missa inte vårt intressanta seminarium den 8:e maj klockan 17.30 på Hotel Waterfront. Väldigt aktuella föreläsningar just bland annat om hormonförändringar, klimakteriet, inkontinens och också om hjärtsvikt och allergi. Innan kvällen är slut bjuds vi också på fin musikalisk underhållning. HÄR kan ni läsa mer om kvällen. Seminarium Göteborg 8:e maj

Och är ni golfare får ni absolut inte missa att anmäla er till Hjärtgolfen som kommer gå av stapeln nu på flera golfbanor runt om i landet i vår och i sommar. Bilden här är från förra året då vinnarna fick följa med ner till Mallorca och spela på Prinsessan Birgittas hemmabana. Likadant blir upplägget i år så tipsa era golfväninnor och gå in på länken här och anmäl er! Hjärtgolfen

Förra årets vinnare Lotta Lundin och Lena Andersson med Prinsessan Birgitta och så jag själv. Vill du veta mer om tävlingen, kontakta annika.noren@malarogk.se

Ha nu en fin helg!

Kommentarer