Påsken har firats och så cyklar vi in våren!

Vilken härlig påsk det blev! Hoppas ni också haft det både välsmakande, trevligt och en stunds vila och återhämtning. Själv for jag ner till vackra Victoria Huset vid Läckö Slott på skärtorsdagen dit vår ambassadör Ann Louise Friberg bjudit in mig och min gode vän Carl Jan Granqvist. Hälsa och gastronomi stod ”på menyn” och gästerna var förtjusta, inte minst över den goda middagen och den vackra miljön! Hela trakten osar av kultur och minnesplatser och utöver Läckö Slott besökte vi Varnhems kloster, Kinnekulle, Hönsäter Slott, Hällekis med sina vackra herrgårdar och slott och sen Hornborgarsjön med alla tranor.

Trots lite snöyra fick vi en lång, skön promenad i ett naturreservat som hade både utomhusgym och hinderbana. Ett säkert vårtecken är alltid Stockholms studentsångares vårkonsert, i år med Una Svenningson som gästsolist. Humor, värme och ljuv sång – då infinner sig vårkänslorna på allvar. Här bjuder Ann Louise Friberg på gott, alkoholfritt bubbel från Richard Juhlin.

Att cykla in sommaren kanske inte är den första av tankar som slår en när man tittar ut genom fönstret just idag men det gäller att planera och se framåt! Eller hur! Och visst låter det lockande med ett riktigt trevligt och även hälsosamt cykeläventyr i sommar. Från den 31:a maj till den 5:e juni kan ni vara med och cykla med oss tillsammans med ”Cykla & Njut” vilka anordnar denna kultur- och cykelupplevelse. Det här är absolut inte bara för den erfarne cyklisten, tvärtom välkomnar vi alltifrån nybörjare till grupper. Varför inte dra ihop ett gäng vänner och bege er till Gotland och denna trevliga upplevelse!

Bor gör man bo fina Fröjel Resort & Spa, helpension, där det finns både pool, gym och träningsklasser. Sedan cyklar man varje dag till olika kulturmål i trakten. Gå in här för mer info och sista anmälningsdag är den 21:a maj. Klicka här på Fröjel Resort & Spa för att se hur fint det är och här på vår webbsida hittar ni all info samt hur ni anmäler er. Sista anmälningsdag är 21:a maj så tveka inte nu!

Känner du någon i Kalmar som skulle vilja komma och vara med på vår Café Må Bra-afton där Annika Jankell närvarar och pratar om lycka och betydelsen utav denna i våra liv. Mer om aftonen och om själva projektet Café Må Bra hittar ni på vår webbsida och det går också jättebra att kontakta oss via mail om ni vill ha mer info. Det här är ett sådant viktigt och väldigt inspirerande projekt där vi vill öppna upp för dialog och tankar tillsammans med utlandsfödda kvinnor. Alla är hjärtligt välkomna och jag vill också flagga för vårt aktuella och intressanta Vårseminarium nu på torsdag i Stockholm HÄR läser ni mer och kan anmäla er, jag tar mig också ner till Seniormässan i Malmö där ni kan träffa mig på tisdagen den 9:e maj. HÄR finns mera info om det, icke att förglömma har vi också Seniordagarna i Kungsträdgården den 11:e maj där det bjuds på både musik och en mängd aktiviteter och intressanta föreläsningar just för oss seniorer. Och på självaste Nationaldagen håller vi till på Kungsholmen i Rålambshovsparken tillsammans med ”Ut i det Fria” där ni kan vaccinera er mot TBE, prova på ett yogapass och träffa mig!

Hoppas vi ses där och att det i alla fall har kommit lite mera vårvärme till dess!

 

 

 

Kommentarer