Äntligen semester!

Det har varit härligt sköna och avkopplande dagar nu efter Almedalen. Jag och Bengt är ute på vårt lantställe och bara njuter av naturen, promenerar och badar. Vi har varit på konsert på Skebo Sommarnattens toner, vi har hunnit med ett trevligt besök på Sund Nergården, nära Trosa, med familjen också. Familj, vänner, avkoppling och magisk natur. Det är sommar när den är som bäst. Värmen gör att skuggan lockar, och mycket bad i ljummet vatten. Tyvärr härjar bränderna och jag tänker mycket på alla bönder och skogsägare som har det jobbigt. Och djur som måste fly för sina liv. Glöm inte att ställa ut vatten på skuggiga platser och ta in era egna djur om nätterna så att de skygga, vilda djuren vågar sig fram för mat och dryck.
Sommar och semester ger också förhoppningsvis lite tid till kultur, såväl musik som att läsa är fantastisk avkoppling, även om läsningen ibland rör upp starka känslor. Det har kommit en ny bok som tar upp den viktiga pensionsfrågan, en ångestdriven historia där individen får ta alla risker.
Inga-Lisa Sangregorios fascinerande bok berättar hur det gick till när det nya pensionssystemet lyckades lura oss alla. I boken skildrar Inga-Lisa inträngande och personligt hur Sveriges pensionssystem har förvandlats från socialpolitiskt föredöme till sorgebarn. Pensionsfrågan är oerhört viktig och för alla 2,6:or som fortfarande har möjlighet att påverka och göra något åt sin pension vill jag understryka hur viktig pensionfrågan är. Det är skrämmande att vi idag har Nordens sämsta pensioner och dessutom ca 270.000 fattigpensionärer, trots att de flesta har jobbat och förstås är majoriteten kvinnor. Tag en stund nu i skuggan och läs boken, och kom ihåg att det är riktigt avkopplande att även lyssna på ljudböcker! Då kan man lyssna i sina lurar även när man tar en stärkande promenad. Nextory har ett  jättestort bibliotek av ljudböcker och där kan man prova på gratis en månad, så in och testa!
Ta hand om er! Njut av sommaren och av naturen och så hoppas vi på lite behövligt regn snart

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.