Härliga höst

Vilken fantastisk höst vi upplever! För mig innebär det många resor runtom i landet till våra seminarier och mässor. I torsdags var vi i Falun på 60 plusmässan. I måndags var jag på vårt seminarium  i Karlstad och träffade våra underbart duktiga och driftiga kontaktkvinnor under ledning av Irène Eliasson, som är vår ambassadör där. Hon hade arrangerat ett fantastiskt seminarium, med dietist Sofia Antonsson från Belly Balance. Vi fick veta mer om hur magen och hjärnan är i direktkontakt och hur viktig magens bakterieflora är.

 

Förra veckan hade vi säsongens första Salong i Malmö. Då hade jag nöjet att intervjua Christina Schollin. Team Malmö med AnnChristine och Cecilia gör ett väldigt fint arbete och tog väl hand om alla gäster.

 

Dåliga matvanor och stillasittande är idag det som orsakar mest ohälsa, berättar Mai-Lis Hellénius i vår nya jubileumsbok Kvinnor och Hälsa – så mycket bättre!  Boken är skriven av ett 20-tal av våra medicinska experter som har skrivit var sitt kapitel om sina respektive specialområden.  En imponerande och lättillgänglig bok för alla åldrar, där våra experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa. Boken lanserades på Bokmässan i Göteborg och har nu även presenterats på NK i Stockholm tillsammans med vår nya kalender. Vår nya kalender bjuder på kända ansikten och kända fotografer. Den säljs till stöd för forskning på psykisk ohälsa.  Lill Lindfors är januari månads bild och i kalendern berättar hon om sina långa hundpromenader längs med havet på Öland som får henne att varva ner. Det låter som ett härligt tips, tycker jag.

Jubileumsboken och kalendern är tips på gåvor i stället för en blomma eller julklapp. En present som varar hela året.

 

            

 

Vilken inspiration jag får på mina resor runtom i landet. Då får jag möjlighet att träffa många olika slags människor, lyssna och lära. Från norr till söder, öster till väster. Överallt möter jag samma positiva anda med uppskattning och glädje!

 

Tänk vad bra vi mår av gemenskap , ny kunskap och känslan av  att göra gott!

 

Alexandra

Kommentarer