Vi är Possibilities

Den 10 oktober firades Världsdagen för Psykisk hälsa runtom i världen. Den instiftades av ”World Federation for Mental Health” 1992 och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

 

 

Vi är possibilister som Hans Rosling, dvs lösningsorienterade. Vår Kalender för 2019 ges ut till förmån för mer forskning på psykisk hälsa!  Psykisk ohälsa – stress, utmattningssyndrom och depressioner ökar oroväckande och skapar mänskligt lidande. Vi försöker att komma till rätta med det stigma som råder i samarbete med Psykiatrifonden. Många söker inte hjälp förrän det är för sent. Man vågar inte alltid dela sina erfarenheter om psykisk ohälsa, trots att hjälp finns att få. Alla kan lära sig se tecken på när det är dags att bromsa, att ta en paus eller ändra sin livsstil.  Vi har nu en ny kalender som vi tar fram till förmån för insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, för forskning på psykisk ohälsa i samarbete med Psykiatrifonden. Kalendern innehåller 15 välkända kalendermodeller som är avfotograferande av några av Sveriges bästa fotografer. Köp gärna kalendern och stöd forskningen. Den finns på våra seminarier eller kan beställas på www.1.6miljonerklubben.com.

 

Alexandra och Denis Mukwege

 

Vi är överlyckliga över valet av Nobels fredspris i år genom Denis Mukwege, gynekolog och överläkare från Kongo. Han har skapat Panzi sjukhuset och har i sin gärning som läkare byggt upp kliniker för att hjälpa lemlästade kvinnor – kvinnor som drabbats av våld och övergrepp. Denis Mukwege är en av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens hjältar. Vi gav honom vårt vetenskapspris 2014.  Vilken bragd denne läkare, gynekolog och fredsförespråkare har gjort under många år! Han hjälper kvinnor tillbaka till ett liv efter våldtäkter, övergrepp och allt hemskt som följer i spåren av krig.

 

 

Kunskap är makt! Den nya boken ”Kvinnor och hälsa – så mycket bättre” behöver alla och nu har vi givit ut den.  Det är en liten uppslagsbok med 20 olika ämnen t ex livsstil, diabetes, hormoner och mycket mer. Boken är författad av 21 medicinska experter och tar upp viktiga angelägna frågor på ett lättbegripligt sätt. Den kan beställas på www.1.6miljonerklubben.com.

 

Alexandra

Kommentarer