Mycket spännande på gång

Årets Bokmässa i Göteborg var en fantastisk mässa. Här fanns allsköns utställare med spännande och intressanta program.  Men även gigantiska montrar, små montrar och röster som försökte överrösta varandra. Författare, influencers, månglare – ja allt rymdes på denna utmärkta mötesplats. I år besöktes mässan av cirka 85 000 personer.

 

Vår nya jubileumsbok, ”Kvinnor och hälsa, så mycket bättre” som är skriven av ett 20-tal medicinska experter presenterades på tre olika scener under bokmässan i Göteborg och på ett kvällsseminarium. På seminariet intervjuade den legendariska journalisten och författaren Britt-Marie Mattson fyra av medförfattarna – Helena Kopp Kallner, Lisa Juntti Berggren, Kerstin Brismar och Marjut Sohlman, som berättade om sina respektive ämnesområden. Britt-Marie Mattsons omdöme om boken är ” En imponerande och lättillgänglig bok där experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa”. Jubileumsboken är en lättläst uppslagsbok om kvinnors hälsa, som nu finns till försäljning på vår hemsida, i bokhandeln och på våra seminarier.

På plats i Göteborg var de medicinska experterna och medförfattarna till boken Lisa Juntti, Marjut Sohlman, Helena Kopp Kallner, Kerstin Brismar samt konferenciern Britt-Marie Mattsson, författare och journalist.

 

Nu har 2019 års kalender kommit. I år är den framtagen till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa för forskning på psykisk ohälsa i samarbete med Psykiatrifonden. Kalendern avbildar 15 kalendermodeller exempelvis Jill Johnson, Arja Saijonmaa och Caroline af Ugglas. Dessutom är jag och Carl-Jan Granqvist med för augusti månad. Bilderna är fotograferade av några av Sveriges mest välkända fotografer.

Nu ser jag framemot höstens alla program med seminarier och events. Den 10 oktober är det Mental Health Evening – en underhållande och viktig kväll i den psykiska hälsans tecken, med välkända författare och artister som underhåller. Den 26 oktober kommer vi att introducera vår jubileumsbok på NKs bokhandel. Några av medförfattarna kommer att finnas på plats för att signera boken. Då kommer även vår nya kalender att säljas och några av kalendermodellerna kommer att finnas på plats.

 

Den 16 november firar vi att 1,6 miljonerklubben har funnits i 20 år. Det gör vi med en jubileumsfest på Grand Hotell. Då kommer även årets Hälsohjälte att koras.

Under hela hösten arrangerar våra kontaktkvinnor spännande och inspirerande seminarier runtom i landet, som ger oss möjlighet till en bättre och starkare hälsa.

 

Nu ska jag ut på en härlig lång höstpromenad för att njuta av höstens alla färger.

Vi ses förhoppningsvis snart på någon av våra seminarier eller events.

Alexandra

Kommentarer