Frossa i musik för en bättre hälsa

I år är det ett speciellt år!  När vi blickar tillbaka på de 20 år vi vuxit för kvinnors hälsa, känns det så rätt att satsa på hälsa och wellness.  Vi har varit med om att förbättra kunskapen om att kvinnors hälsa och jämlik vård är viktig. En förutsättning för ett fungerande samhälle är att genusskillnaderna blir avgörande i den medicinska forskningen.

Kultur är en hälsobringande faktor, som t o m kan hålla demens på avstånd. Så frossa gärna i musik, teater, film, dans och konst! Kungen av Atlantis, är en fantastiskt gripande och rolig, samtida, viktig film, som har premiär den 1 mars.  Den kommer att visas runtom i landet. Skådespelarna Philip Zandén och Simon Settergren, spelar far och son, och de är även manusförfattare och producenter. Happy Jankell och Catarina Ewerlöf, spelar mor och dotter – mer än så vill jag inte avslöja, men se den!

Nu går vi in i mars, ljuset börjar återvända och vi ser fram emot 21 Woman in Red program, runtom i landet! Vilket rekord! Att hjärtat är friskt, vitalt och klappar på som det ska, är ju vitalt för oss alla. Så följ med till närmaste Woman in Red program, där vi blandar vetenskapliga fakta och de senaste forskningsrönen om kvinnohjärtat, med lättsammare kultur. Vi sprider information, inspiration och glädje. Vi är stolta över att varje år kunna dela ut stipendier till forskning på kvinnors hälsa. Den 11 mars delar vi ut fem stipendier på Oscars i Stockholm. Så bra man mår när man kan känna sig stolt över att göra gott. Tack, alla som bidrar, genom att köpa pins, lotter, eller skänka bidrag till vår Insamlingsstiftelse Kvinnor & Hälsa.- med 90 konto.

Nu ser jag fram emot en härlig vår!

Alexandra

Kommentarer