Höstens färgkavalkad

Höstens färger är ljuvliga, tycker jag. Vi gick i bokskogen och det skimrade som av guld och orange. Ja, i mina ögon, som inte ser tydligt var det en fascinerande färgkavalkad.  Att ha ett handikapp är en ny fas i mitt liv som jag försöker hantera. Med stöd av familj och kollegor går det riktigt bra.

1.6 miljonerklubben förbereder nu lanseringen av vår broschyr ”Minnenas recept”, där kända personer lämnar sina mest minnesvärda recept och finns avporträtterade på fina foton. Pengarna från försäljningen av ”Minnenas recept” går till Alzheimerfondens forskning.

Idag kom nyheten som gläder oss alla! En ny mammografimetod lanseras som är mindre smärtsam och billigare! Dessutom mer effektiv.  Fantastiskt! Äntligen! Du går väl på mammografi regelbundet?  Det är ju sååå viktigt för att kunna upptäcka en begynnande tumör.

Nyligen skrev vi, 1,6 miljonerklubben,  en debattartikel om benskörhet, som också behöver upptäckas genom bentäthetsmätning efter första frakturen. Åtminstone!  Helst innan benbrottet förstås. Förslagsvis skulle alla mätas från 50 års ålder.

Vi, 1.6 miljonerklubben, är lyckligt lottade som har så många engagerade kvinnor – volontärer, kontaktkvinnor, medicinska experter och sakkunniga och våra härliga artister! Tänk så mycket kvinnokraft! Ja, män deltar också förstås, som sakkunniga, medlemmar och volontärer! Vilken glädje att kunna ta till oss allt detta, som vi tillsammans har skapat genom åren! I år fyller vi 21 år! Det är ju oslagbart!  Hurra!!

Ni kära medlemmar blir ju bara fler och fler! Välkomna alla nytillkomna och låt oss växa tillsammans! Vi träffar många av er på mässor och framförallt på våra seminarier runt om i landet! Nyligen hade vi en fantastisk författarkryssning! Jag mötte kvinnor och några män från hela landet! Tänk, när vi slutar tänka ”vi och dom” – vi är ju alla , kvinnor och män, medlemmar i en och samma underbara organisation – för alla kvinnors bästa hälsa!!!

Skriv gärna ner dina förslag till nya ämnen som du vill att vi ska ta upp,  diskutera eller andra aktiviteter, som skulle kunna  vara av allmänt intresse. Maila ditt förslag till alexandra@1.6miljoner klubben.com.

Den 16 december kl 18, bjuder vi in till julkonsert i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Några av de som deltar i julkonserten är Gladys del Pilar, Rennie Mirro , Joachim Bergström, Charlotta Hult , två  körer och ännu fler gäster…  Biljetter kan bokas fr o m måndag den 4 november.

Njut av livet här och nu!

Er tillgivna Alexandra

 

Kommentarer