Ljuset återvänder – snart känner vi vittring av våren……


Så här års är det alltid full aktivitet inför vår hjärtkampanj, Woman in Red! I år kommer Woman in Red till 17 städer. Den 9 mars delar vi ut stiftelsen Kvinnor & Hälsas stipendier på Oscars i Stockholm. Stiftelsens vetenskapsgrupp med fem professorer har valt ut fyra stipendiater. Stipendierna är en stolthet för oss alla som arbetar för att både sprida kunskap och samla in pengar till mer forskning på kvinnors hjärthälsa.

Vi har redan medverkat i många härliga aktiviteter. Nyligen var vi på en underbar helg i Värmland i Sunne med 115 kvinnor och två män. Det var inspirerande på alla plan och mycket lyckat! Karlstads ambassadör för 1,6 miljonerklubben, Irene Eliasson, var primus motor för helgen på Selma Spa och vi hoppas att fler vill ta intiativ framöver.

Kvinnorna i Arvika har visat en härlig passion och initiativkraft för 1,6 & 2,6 miljonerklubben. De kommer nu att aktivera sig i sin stad för att planera program framöver.

Hör gärna av er och lämna förslag på vilka aktiviteter ni vill genomföra i er stad.  Det kan vara gemenskap med föredrag och underhållning. Motion tillsammans under exempelvis en promenad. Vi hjälper gärna till med ert program. Mer behöver det inte vara – jo en fika förstås 🙂

Vår nya receptsamling Minnenas mat är ju högaktuell med recept av kända personer med fina foton. Minnenas mat säljer vi för att samla in pengar till Alzheimerforskningen.  Ett skrämmande ämne , men så viktigt att få fram mer kunskap om.

Onsdagen den 26 februari kl 18.30  arrangerar vi vårt första digitala mötesrum, Webinar – en mötesplats tillgänglig för alla.  Du kan följa vårt webinar från din mobil, iPad eller dator. Du behöver bara koppla upp dig via vår länk på vår hemsida. Sedan kan du följa webinariet från din dator och vara med, lyssna och titta på Stefan Sauk, Henrik Frenkel, Wilhelmina Hoffman, Anneli Johansson, Agneta Nordberg och jag. Temat är Alzheimers sjukdom.

Alla våra seminarier och events finns på vår hemsida. Woman in Red kommer i år till 17 städer under mars månad. Passa på och boka in och delta i din stad. Hela programmet för resp stad finns på www.1.6miljonerklubben.com.

Ta hand om er
Alexandra

 

 

Kommentarer