Vem är du, jag menar jag?

 

Fotograf: Orlando G. Boström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: 

Lina Forss

Favoritbok: 

Inte Pesten i alla fall.

Gör en lördagkväll: 

Jämför vilken epidemiolog på Folkhälsomyndigheten om är snyggast, i telefon med min 84-åriga faster. 

Gör en söndagmorgon:

Tränar på att säga epidemiolog. Min faster påstår att det är enkelt.

Faster: – Du kan säga epidemi, eller hur?

Lina: – Ja. 

Faster: – Duktig flicka. Sen lägger du bara till olog. 

Kärbo: 

Clark Kent. Kärbo betyder att vi bor ihop när vi vill och det passar. Nu bor vi ihop när det passar Coronan, senast var 3 veckor, 6 dagar och 23 timmar sedan. Men jag har sett honom genom ett fönster några gånger. Han är fin. 

Inget är som förr:

Jo, långfredagen var det i år!

Fundering: 

Hur stor del av livet borstar vi tänderna? Måste bli veckor, även om man fuskar. Månader?

Insikt: 

Kommer inte på någon. Att hägg doftar gott och att vi har sjukt många värmeljusstakar hemma. Värmeljusstakar är de nya Man kan aldrig ha för många fina servetter. Eller inte så nytt egentligen, jag är väldigt otrendig. Annan insikt:curlinggenerationen är på upploppet och att ärtgrönt nagellack är svårt att få tag på.

Utmaning 1: 

Hur klär sig en mor vid dotterns student-utspring? Måste vara något osynligt så skolan inte märker att vi är där och tar emot. 

Utmaning 2: 

Omvandla studentskiva till mottagning, i enlighet med Folkans föreskrifter och redan deppig studentskas förväntningar/stenhårda möte med verkligheten. 

Dricker: 

Vin varje kväll de första fem corona-veckorna, men nu hjälper det ju inte längre! Så jag har provat några gamla trick mot ångest och tristess: cykling, promenader, ringa en kompis. Och vatten. Till sommaren ska jag även simma i det. 

Ovetenskaplig teori:

Det är bara regn hos mig hela tiden för att vi ska slippa bränder i sommar. Jorden vet redan att vi är nere för räkning. Det var liksom målet, men framförallt att vi ska ta oss i kragen och skapa en bättre värld. För alla.

Följdfråga:

När börjar den då, den där nya världen? Åtminstone på ett ungefär sisådär, snälla söta. Hallå, Anders? Andra Anders?

Sensmoral:

Nog av värld för idag. Flyr verkligheten med 9-1-1 Lone Star och Rob Lowe (oiiii, han gillar hundar) på HBO. Goda samhällshjältar, hjärtlig mångfald, sköna människor, underfundig humor, tittarvänlig action och lyckliga slut. 

Kommentarer