Spännande möte i Halmstad

Skönt att möta en föraning av våren i Halmstad. 1.6 hade bjudit in till seminarium med lite blandat tema, depression, sömnsvårigheter och matviktigt.

Vi var på den gamla teatern och det blev en mycket givande afton. Vår förste talare, psykiater Lars Häggström, var mycket fängslande och intressant. Depression drabbar oss på olika sätt i olika livscykler, men kvinnor särskilt under fertil ålder vid  hormonförändringar.

Att sova –ska det var nödvändigt? Ja det är det, annars krymper hjärnan. Neurolog och överläkare Lena Leissner höll publiken fängslad under sitt föredrag och vi lärde oss många nya fakta och knep för att kunna sova bättre.

Att Halland är ett föregångs landskap när det handlar om närodlat, ekologiskt och småskaligt jordbruk vet jag nu. Landskapet är som ett skafferi, där alla mat- och näringsentusiaster samarbetar.

Hans Bergsten, själv hallänning, förespår en klimatmärkning av maten inom kort.

Vi fick också veta att bland det nyttigaste vi kan äta är havre. Man ska äta mycket linser, bönor och havre. I alla former.

Oh, jag blev så glad över att få bekräftat att min last, havregrynsgröt, är nyttig! Vi bestämde oss alla för att göra en resa till Italien för att där besöka ”Eataly” i Turin, där man lär sig allt om mat och kan handla och äta gott och rätt.

Den trevliga kvällen avslutades på Best Western Grand Hotel där rummet var mycket ombonat och hade ett stort lyxigt jacuzzibad!  Så synd att jag inte hann ta ett bad nästa morgon innan planet tog mig hem till Stockholm där fler möten och nya spännande samarbeten väntade.

Nu har våra Go red pins kommit, glöm inte att köpa en nål för 25 kronor till stöd för kvinnohjärtat! Kapp Ahl, Best Western Hotels och Hemköp säljer. Och så vi förstås, på vår hemsida. www.1.6miljonerklubben.com.

alexandra-i-halmstad

Kommentarer