Varför har så många kvinnor låg självkänsla?

Var med 1,6 och 2,6 miljonerklubben och minglade i monter på mässan Businesssinheart idag och träffade många spännande kvinnor. Emma Pihl har skrivit en bok om hur hon i yngre tonåren drabbades av en ätstörning och lyckades övervinna den genom att uppfinna egna strategier för positivt tänkande. ”Se mig!” Om självkänsla och jakten på bekräftelse.  Vad är det som gör att vi jagar sådan kompenserande bekräftelse? Varför har så många kvinnor låg självkänsla? Det viktigaste vi kan ge våra barn är god självkänsla.

Susanne Leckne, samtalterapeuft i psykosyntes samtalade också i vår monter om att vikten av att hitta sin egen kreativitet och inte snegla för mycket på andra. Vi behöver lyssna mer vår inre röst annars blir vi olyckliga. Ylva Stubbing och Eva Portnoff-Klatzkow förgyllde också dagen. Eva och jag vill ha in fler invandrarkvinnor i klubben. Snälla, hjälp oss med dig! Vi måste ha olikheter. Det är en sådan tillgång!. Det fanns trevliga män också. En ung forskare från Iran som bekräftade att fortfarande baseras all forskning på män. Gustav Oscarson från nyttforetag.com delade ut fina handböcker i att starta eget. Funderar på att starta nytt företag. Jag hade ju en dröm att ha en egen teater och nu har jag ju haft det i fem år så då är det ju ingen dröm längre. Dessutom är det omöjligt att konkurrera med alla bidragstagande teatrar. Hur tänker alliansen när det säger att man ska vara kulturentreprenör? Funderar på att gå till konkurrensverket. Det här går ju inte! Ska gå till teatern och spela La Goulou, den glupska i ”Mordet på Moulin Rouge” Cancandansösen La Goulou har funnits på riktigt i Paris. Hon frossade i mat och dryck och slutade med att sälja tändstickor utanför Moulin Rouge. Men hallå, tändstickor? Hur lönande är det? Lika lönande som teater kanske?  Men vi har ju kul.

Emma Phil
Emma Phil
Eva Portnoff-Klatzkova, Ylva Stubbing,  och Paula Ternström
Eva Portnoff-Klatzkova, Ylva Stubbing, och Paula Ternström

Kommentarer