Regn igår, sol idag!

Ibland har man sina egna väderleksrapporter. Man vaknar upp, känner av, pejlar in och gör sin prognos. Så vet man hur dagen kommer att bli. Oavsett vad det är för väder utan för fönstret. Kort efter att jag vaknade igår lyssnade jag till min egna vanligtvis positiva väder-Tone. Tone la fram kartan över mig och mitt liv, la pannan i veck, och sa att idag blir det ingen bra dag. Det kommer att bli mulet och fläckvis regnit. Lite som Orup sjöng på åttiotalet.

 

Och mycket riktigt – så blev det. Jag hade en riktigt pissig dag i går. Allt som kunde gå illa gjorde det. Men det bästa med blåsigt väder är att det går över. Idag blir den en bättre dag. Det har väder-Tone lovat. Och jag hör inte Orups nasala röst i mina öron längre. För i kväll på seminariet så köööör vi!

Orup och Tone
Orup och Tone

Kommentarer