Stress

I tidags så hade 2,6 ett seminarium som bara handlade om stress och krav och stress igen. Låter jobbigt men det var roligt. Kvällen startades med Victoria Blom och Christin Mellner som visade en bra matris över hur inre och yttre självkänsla gör att vi kan klara mer eller mindre press och stress.

 

Sen satte panlediskussionen igång med stressexperterna Giorgio Grossi och Britt Bragée och de karismatiska gästerna Ebba von Sydow och Ann Söderlund. Jag som moderator tyckte själv att diskussionen var mycket intressant. Vi kom fram till att vi är bra som vi är och att det är bra att ta genvägar ibland. Alla – oavsätt om man är man, kvinna, förälder, offentlig person, chef eller anställd- alla –  måste ta ett ansvar för vilka signaler som man sänder ut till sin omgivning och inte uppmuntra till det negativa kravhjulet. Ja, det lät lite flummigt men ni som var där förstår nog.

 

Övriga råd från panelen:

 

1. Tänk oftare: Good Enough

2. Bry dig inte så mycket om vad andra tycker 

3. Bli bättre på att säga nej

4. Öva på att göra en enkel axelryckning till saker som egentligen inte är så viktiga. 

 

Visst enkelt att förstå men fruktansvärt svårt att göra när allt händer samtidigt och du bara vill gå och lägga dig på en filt i solen.

Kommentarer