Framtidstro

Vilken upplevelse det var igår att plåta för nästa års kalender! För att fånga den riktiga glamourkänslan provade jag dessförinnan något som tydligen ALLA Hollywoodstjärnor gör inför fotograferingar och röda mattan,   en sk ”quick fix” på superproffsiga eriksbergskliniken. Från trött tonårsmamma till galadonna på två röda…  Efter denna härliga, och smått surrealistiska ”utflykt” var jag  idag tillbaka i vardagen och höll seminarium på en masterkurs i genusperspektiv inom arbetsorganisation. Vi går igenom teman som identitetsskapande, maskulinitet och femininitet genom tiderna och hur detta yttrar sig idag, i arbetslivet och inom organisationer, hur kompetens definieras och bedöms, rekryteringsprocesser och strategier, hur män respektive kvinnor förhåller sig till och hanterar det sk livspusslet, hur man får ihop familjeliv och arbetsliv. Det är fantastiskt kul, givande och meningsfullt att analysera och diskutera dessa frågor med studenter, en ny generation, de unga, entusiastiska, öppna och nyfikna som snart ska ut i arbetslivet och samtidigt med stor sannolikhet starta familj…den tid i livet när allt ska ske och uppfyllas samtidigt. De får mig att se hur långt vi kommit, även om det finns mycket kvar att göra, att ”det var bättre förr” inte längre gäller (om det någonsin gjort det) utan snarare att det blir bättre och bättre dag för dag…

Kommentarer