Prata med din doktor om du äter östrogen

Det är sorgligt att konstatera att något som är bra för så många tydligen är farligt. Nyheten att även östrogen i lågdos som intas via munnen redan efter två år ökar risk för livmodercancer är skrämmande. Allt fler svenska kvinnor använder numera de så kallade lågpotenta preparaten mot sköra slemhinnor. Jag råder alla att kontakta sin läkare och prata igenom sin situation. Kanske byta från muntabletter till vaginala tabletter, som inte visat samma risk än i alla fall.
Går det att få ett längre och friskare liv genom att äta mer bär? Kom till vårt seminarium på Historiska museet i Stockholm den 14 maj och lyssna på med dr och näringsforskaren Magnus Nylander som talar om detta. Vi tar också upp hur man ställer om sin livsstil så den blir mer hållbar och om det egentligen finns några patienträttigheter. Kvällen avslutas med framträdande av den underbara sångerskan, mezzosopranen Katarina Fallholm. Anmäl på www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter eller telefon 08-20 51 59.

Missa inte heller vår stora EU-dag i Kungsträdgården. Det är viktigt att just vi kvinnor röstar och då gäller det att vara pålästa. Alla partier finns där.

På onsdag nästa vecka håller vi seminarium i Motala med bl a Christina Doctare som talar om Kvinnors hälsa. Vi tar också upp epilepsi och klimatfrågan .

Dagen därpå, 7 maj, är det salong om Livspusslet på IKSU spa i Umeå. Sjukgymnasten och livscoachen, Lena Lundquist, kommer att ge tips och inspiration för att lägga pusselbitarna på plats i vårt komplexa livspussel.

På tisdag 5 maj inviger jag Bröstcentrum på St Görans sjukhus i Stockholm. Fantastiskt med all kompetens kring screening, rehabilitering vård och
experter på samma plats. Så borde det vara över hela landet!

Ha en fantastiskt skön Valborg, nu är våren här!

Kommentarer