Nu är det nog! Vi måste höja våra röster för äldrevården.

Äldre vården!!

Skrämmande att ta del av svts program från Timrå. Och så sorgligt, att det kommunalråd (s) som svarar på frågan om hon vill bo så som man visar i programmet, att ”det kan jag inte svara på”. Och skyller på att vi måste spara… Ja men se över hela budgeten. Se var man kan effektivisera. Eller när man föreslår att vi ska låta vårdbiträden tala för de gamla. Ja, men tillsammans med oss anhöriga. Tillsammans med våra gamla som ännu kan tala ska vi alla säga ifrån! Vi måste höja våra röster!! Göra ett upprop! Vi accepterar inte att det skärs ned på äldrevård och skolor i kommunerna! Vård och skola måste vi prioritera. Regeringen vill vänta till i höst säger Anders Borg, men vi kan inte vänta så länge! Gör något nu! Kanske kan man stoppa fler vägbyggen, stoppa stora sportarenor, stoppa stora skrytbyggen till exempel. Men vi kan också organisera de som ännu är aktiva och vill hjälpa. Alla de frivilliga, som finns. Så vi får ett nätverk som kan ställa upp och hjälpa till. På äldreboenden, på sjukhus. Med trevliga snälla människor, som vill och kan tala med de inneboende, göra dem sällskap, läsa för dem, kanske till och med ta ut dem i rullstolarna. Hur kan vi organisera upp ett sådant nätverk? Hör av er till www.info1.6miljonerklubben.com med förslag! Vi ska ta tag i denna fråga igen!

Ja, det är ju inte så mycket vård våra äldre i regel får. Det är mest förvaring! Svt tog upp att de äldre inte får komma ut mer än ett par gånger på flera år. Ja, det är den verklighet vi lever i! Om inte mina systrar och jag tog ut mamma, som bott på ett äldre boende i flera år nu, -skulle hon inte komma ut alls. Ja, det har nu blivit ett par gånger på den altan man har, men inte ut på promenad i rullstolen. Man har inte resurser.

Och hur kan man planera ett mångmiljard sjukhus och inte rita in ett kök? Vet man inte att kost och näring är medicin och en del av den vård alla behöver! Näringsrik mat, lagad på plats och som tilltalar alla sinnen.

Kommentarer