Fredag 14.18

Funderar om jag kan leva som jag lär idag. Går ut och tömmer min kompost. Ett litet mikro steg för klimatet. Klapp på axeln på mig av mig.
Vi håller på att förbereda ett bröllop till helgen. 140 personer skall ha festmat. Har kokat en fond på köttben av oxsvans.

Hmm… nötkött är inte helt klimatsmart, men att använda andra delar än de vanliga på djuret är bra. Dividerar lite med mig själv och inser att det är de små stegen vi små människor skall ta just nu. Vi kan inte förändra allt på en gång men viljan att förändra måste finnas där. Man kommer långt med sunt förnuft i livet.

Jag skall på ”nya fröken Sverige” och en vinnare skall utses. Tanken är att en driftig, ung, smart tjej skall vinna titeln. Tyngdpunkten ligger inte på utseende även om det är en del av tävlingen. Man har plockat bort intervjuvande i baddräkt och tävlingen känns hyfsad sund. Skall bli intressant att följa.

Här kommer förresten lite sommarmat. Detta fotade vi i mars och det var inte alls lika varm ute som nu även om det ser ut så. Nu är det ljuvligt och jag längtar efter svenska jordgubbar! Jag passar även på önskar er kära medsystrar en riktigt skön sommar.

dukning

dessert

alexandra

Fotograf: Annika Broman för VALIO

Kommentarer