Torsdag 20.37

Har spelat in, intervjuat och lagat mat hela dagen. Ämnet är så otroligt viktigt och stort att det känns som om hur mycket jag än försöker läsa på om det så har jag bara skrapat på toppen av isberget. Vi använder för mycket av jordens resurser, vi måste spara och bli klimatsmarta. Under de sista 40-50 åren har vi i västvärlden levt i ett överföd. Vi har unnat oss lyxiga råvaror, en stor mängd av nya prylar och kläder och vi har uppgraderat vårt hem och bil ständigt. Vi har levt för att konsumera. Det har blivit en del av det som gör livet värt att existera.  Att förändra vanor tar sin tid. Men tyvärr är den bistra sanningen den att vi måste. Ändrar vi på våra vanor nu kanske vi har en möjlighet att få behålla en del av vår livsstil. Låt det inte kännas svårt att deltaga i förändringen till en medveten livsföring. Börja med det lilla, välj sunda varor i affären, helst i säsong gärna närodlade och tag med dig tygpåse när du handlar. Eller bestäm dig för att göra en sak för att börja en förändring. Gör vi alla i Sverige en klimatsmart sak i månaden så är det en bra början. Alla kan hjälpa till, det behövs miljoner droppar för att skapa ett hav. Livet är så skönt att leva så vi måste hjälpa det att förbli så.

Kommentarer