Hjälp, alla har en blogg!!!

Har du kollat blogen? Va?? Har du inte! Den som är så bra! Har du kollat den där nya ”sajten”? Va?? Inte det heller! Men vilka bloggar kollar du in då?? Vad heter din bloggsida? Hur ofta är du inne och bloggar?  Va!!? Har du ingen blogg?

Jag….eh….nja…..nae…blogg…??? Vad hette den sa du….?

HUR I HELA…ska man veta var och vad det är man ska leta efter? Eller vad dom heter? Eller vad dom handlar om?   Det är ju inte diretkt så att det ploppar upp en liten upplysningsruta när man slår på sin dator, som säger:

”Godmorgon kära användare! Idag tänkte jag upplysa dig om vad en blogg är. Jag tänkte också tala om vad man gör med en blogg. Vidare tänkte jag upplysa dig om vad de olika bloggarna innehåller för intressanta ämnen, eller om det bara är skitsnack! ”

Sen skulle alla sidor komma upp om man tryckte på en speciell knapp, och så var det bara att välja och vraka vad man ville läsa om. Då skulle det vara mycket enklare, men frågan ”Varför” kvarstår??
Det är ju som en öppen dagbok. Vem vill visa vad man tycker och tänker hela tiden, och framförallt finns den nån som vill läsa det? Vem har tid att sitta och blogga?
Det var min första reaktion! När min första vrede över att jag inte riktigt hade koll på hur en blogg funkar har jag varit inne och tittat på en del sidor, och jag måste medge att det är ganska kul. En del kompisar har skrivit, en del kändisar skriver om sitt turnéliv, det finns många intressanta saker att läsa om, och så har vi ju förstås den här bloggsidan. Det är med en blandning av skräck och förtjusning jag tänker tanken att jag kanske skulle ha en bloggsida i alla fall. I nästa sekund funderar jag på vad i allsin dar jag ska skriva där??   Och ändå sitter jag här och ska blogga för första gången i hela mitt liv, en hel vecka!

Hej! Idag är det måndag! Vi vaknade alla en halvtimme försent. Det var bara att slänga sig upp ur sängen och rusa ner i köket….Nej, så här skulle det börja istället.
Hej! Igår åkte jag ner på stan för att köpa en ny sommartröja. I butiken hade det blivit fel på lamporna i provrummen, för jag såg ut som Svamp-Bob Fyrkant på magen. Lite sådär halvporös och svampig och..gul. Dessutom hade dom märkt fel alla sina varor. Jag provade en tröja i både small och medium som inte passade, däremot fick jag tag i en tröja i stl L som satt perfekt. Tänk så klantigt att felmärka ett helt parti…….

Det skulle nog inte bli nån bra bloggsida alls. Inte ett dugg intressant.
Jag är oerhört stolt och glad över att jag ska blogga denna veckan för er alla som läser 2.6 miljonerklubbens sida. Det ska bli ett riktigt nöje! Vad jag ska skriva om den här veckan har jag inte riktigt bestämt än. Det kommer förmodligen att bli ett potpurri ur livet.

Så GODMORGON alla nya vänner. Nu har vi en vecka på oss att lära känna varandra.
Nu är det dags att gå till köket och ta en kopp kaffe, och låta morgonens dagg lämna plats åt dagens blommande timmar.

Hej så länge!
Maria

Kommentarer