Göteborg bjuder på kultur. Partiledarna roar och oroar!

Först; Dubbelt Grattis till Norge. Storslam i Eurovision Song Contest och Nationaldag!

Göteborg visar upp sig genom musikupplevelser för Stockholmarna en gång per år och vilken upplevelse det var nu i helgen! Kultur i alla former gör oss lättare till våra sinnen, inspirerar oss och nu vet vi ju att forskningen bevisar att våra hjärnor påverkas positivt av kultur. Vi får mindre värk och mindre stress, det hjälper oss koppla av. Men kan kultur missbrukas? Ja, fel sorts musik. Till exempel hårdrock, för den som inte själv älskar just den sortens musik, kan göra oss nervösa, stirriga etc. Jag fick vara med om en underbar konsert i Konserthuset med ett stycke av Esa Pekka Salonen, Insomnia, med Göteborgs symfoniorkester Gustavo Dudamels ledning. Det unga geniet från Venezuela som är dirigent och ett underbart musikaliskt fenomen! Sen var det Tjajkovskij och Beethovens femma, vilket lyft för själen! Göteborg är ju en stad som ligger före Stockholm som kongresstad och Göteborgsoperan håller mycket hög standard, säger Kjerstin Dellert. De goda restaurangerna är många med havets läckerheter till exempel. Ja, man kan verkligen roa sig i Göteborg! Jag fick smaka på en lunch som Leif Mannerström & co hade dukat upp på Sergel Plaza. Hoppas att vi alla kan passa på och delta när det finns segelfartyget Göteborg kommer till Stockholm veckan innan midsommar. Då blir det fest i Stockholm! Partiledardebatten var både roande och oroande. Oppositionen var rörande eniga, men spretar ändå. Visst är det skamligt att skillnaderna är så stora i vårt samhälle, mellan de som har allt och de som står utanför. Det är inte riktigt rättvist. Att arbeta ska löna sig, att studera likaså. Men är man utslagen, arbetslös, måste det finnas ett system, som hjälper till. Utan undantag. Ålder, utbildning, etnicitet, religion ska inte påverka: Du måste kunna få hjälp inom rimlig tid, både som arbetslös och sjuk. Så klart att vi ska vara med i EU fullt ut med Euro och inte stå utanför. En gemenskap utan undantag ska det vara, tycker jag. Reinfeldt är verkligen statsmannamässig, bara han log lite oftare. Mona Sahlin är påläst och har sin charm… Maria Wetterstrand argumenterar väl för sin sak. Ja, det var mycket att tänka på, bita i, men själv måste jag ju vara opolitisk…

Kommentarer