Mmmmmm….Mat!!

Idag är det lördag! Idag är jag hungrig! Jag är alltid hungrig! Jag hör den kategorin av människor som älskar mat, älskar att laga mat och som slukar kokbok efter kokbok. Kokböcker med vackra bilder och smäktande recept. Eftersom grillen går varm hos oss så fort det går att stå utomhus mer än fem minuter utan att frysa ihjäl så tänkte jag bjuda på ett tillbehörsrecept till det grillade. Det passar bra till allt som gör sig på grillen. Lax, kyckling, oxfilé, karré, korv…                                                        

Du behöver följande: Cous-cous (gärna fullkorn), purjolök, körsbärstomater, soltorkade tomater i marinad, fetaost i tärningar (helst som legat i marinad…den i glasburken från Arla som heter Apetina) nyriven parmesanost, svarta oliver, 2 vitlöksklyftor, 1 buljongtärning.            

 Skär purjolöken lagom smått och dela körsbärstomaterna i halvor. Skär de soltorkade tomaterna till lagom stora bitar. Koka upp cous-cousen tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor och en buljongtärning. Riv parmesanosten. När cous-cousen är färdig häller du över den i en stekpanna och blandar i resten av ingredienserna. Sila av fetaosten och de soltorkade tomaterna, men inte för mycket, låt lite marinad följa med ner i cous-cousen. Servera cous-cous salladen ljummen och servera gärna en hemmagjord alióli(stavas det så…?) till detta. Servera ett kylt vitt vin eller rosévin till detta (det går bra med alkoholfritt också) tillsammans med det du valt att grilla. Snabbt och enkelt!  Ha en underbar lördag, och njut av den vackra bilden som min väninna Elisabeth ”Ludde” Sjöberg har tagit!

 

foto-elisabeth-sjaberg

Kommentarer