IMORGON FREDAG

En av våra största svenska helger är bara en dag bort nu. Natten då det aldrig blir mörkt och sommaren och semestern ligger framför oss. Härligt om man klarar av de prövningar som midsommarafton innebär.

Först ska man klara systembolaget. I vanlig ordning blev det dagen innan jag går dit för att göra mina inköp. Med risk för att tappa livsgnistan bara att se kön utanför fönstret tänker jag blockera mitt hat mot trängsel och långa köer och känslan av att alla har fler varor en än själv.

Och är det inte konstigt att alla tycker om brännboll, kubb, fotboll och andra lekar bara för att det är midsommarafton? Jag gör det inte. Jag tycker om att äta  och jag vill gärna vara fin längre än en kvart, inte springa runt och bli svettig. Kalla mig tråkig –  det står jag så gärna för.

Nej det bästa med midsommar är det som kommer efteråt, riktig sommar med kvällar som är varma på riktigt, när vattnet går att bada i.

Men ändå längtar jag till imorgon. Det är så med återkommande händelser, jag hoppar inte jämfota av förtjusning men jag skulle sakna det om det försvann eller om jag behövde jobba. Så jag kommer nog lite motvilligt att binda en krans, äta sill, sitta ute i för tunna kläder och frysa. Och faktiskt tycka att det är riktigt mysigt!

Och sedan när jag går och lägger mig imorgon natt ska jag hålla tummarna för att jag kommer drömma om rätt man, men med sju sorters blommor under kudden kan det ju inte gå fel!

Ha en underbar midsommarhelg!

Kommentarer