En stad i förändring

Vi vet att Slussen måste byggas om och jag bjöds in till en fest vid Katarina hissen, på Gondolens terrasser, med mat, vin och stafettpaneler. Det vill säga kända personer fick varsin rubrik att kåsera om. Ett roligt grepp, Där var många glada gäster som tittade ned över folkmyllret kring Volvo Ocean Race, en storslagen vy.

Ernst Brunner och jag diskuterade det framtida Slussen!
Ernst Brunner och jag diskuterade det framtida Slussen!

Panelen diskuterade kring det framtida Slussen. Ernst Brunner och jag fick rubriken ”Meningsfull lust”. Och det är inte svårt med den bedövande utsikt som man har från Slussen, över både salt och sött vatten, gammalt och nytt i byggnationer.. Hela stadsbilden är ju sinnlig och lustfylld. Vi upplever naturen och staden med alla våra sinnen. Vi nordbor mest med vår syn, hörsel och känsel medan latinarna mest upplever sina sinnesförnimmelser med munhålan enligt min vän Carl-Jan Granqvist, som ju ofta talar om våra sinnen. Och en meningsfull lust är väl att bli berörd av det man ser, hör, känner. Vind, vågor, sol och så vill jag lägga till musik, sång, teater, konserter ibland i en även på vintern grön miljö, en vinterträdgård. Det är något att drömma om.
Marianne Bernadotte har firats med stor pompa och ståt i Stadshuset.
Jag var en av de många gästerna som i Gyllenen Salen fick njuta av Barbara Hendricks, Staffan Scheja, Lill Lindfors, Marie Fredriksson med flera oerhört fina artister. Marianne har genom sin konstnärsfond delat ur stipendier till många duktiga både konstnärer, musiker, designer, sångare och dirigenter, Stefan Solyom dirigent, blev en av årets stipendiater. Vi satt vid samma bord som en fantastisk ny operasångerska från Sydafrika, Nkosazana Dimande, vilken röst! Hon blir en världsartist, tror jag.
Nordens Venedig har sällan varit så vackert som i kväll, Glad Midsommar.

Kommentarer