Jag vill så gärna vara positiv

I denna ljuva sommartid gäller det att njuta av nuet. Idag skiner solen, det blir en tur ut i naturen. Sen planerar och tänker jag på Almedalen.
Kom och hälsa på oss där! Först Golftävling på Visby Golf club den 30 juni – för både kvinnor och män. Sedan den 1 juli och den 3 juli har vi har två seminariedagar med mingel. Innehållet är aktuellt och riktar sig till både yngre, och äldre. Gå in under Almedalen på vår webbsida och anmäl dig.
Det är en spännande vecka på Gotland, ett mecka för alla politiker, lobbister och intresseorganisationer, fackförbund och en lyckligt lottad allmänhet, som kan ta del av det mest intressanta just nu inom alla sfärer. Dessutom roligt mingel under hela dygnet, om man vill…
Trevligt att läsa att färre känner sig ensamma nu än för fem år sedan, men de som är mest ensamma är våra 30 åringar. 2.6-orna. Vi behöver varandra och det är viktigt att man inte fastnar i en bekväm låt-gå-känsla utan reser sig upp från skrivbordet eller soffan och tar kontakt! TV botar inte även om man tror det en stund. Och visst ger det samtalsämnen. Men den mänskliga kontakten får man inte.
Läser om två journalister, kvinnor, som har motsatta åsikter om hur våra gamla tas om hand, bemötas och få eller inte få god hjälp. Jag måste säga att jag vill så gärna vara positiv och tycka att allt blivit bättre, angående akut vård, sjukvård och omsorg och långvård, men i den verklighet som är min, är det inte så. Det saknas ett helhetsgrepp, en samverkan mellan dem som bestämmer och den som är drabbade.
Vi får ta tag i denna och andra frågor, men nu väntar sommaren!

Kommentarer