NÄR KVINNOR KRÄNKS

Det är inte med stor förvåning jag läser att kvinnliga bloggare ofta möts av nedsättande kommentarer som står i direkt relation till deras kön. Det är så enkelt att möta kvinnors argument med en sexistisk kommentar. Särskilt när man kan vara anonym och inte behöver delta i en saklig debatt där ens uttalanden kan bli ifrågasatta.
Kvinnor blir måltavlor inte bara för det de säger och tycker, utan även för hur de ser ut.
Det är oerhört tröttsamt när den kvinnliga kroppen ska stå i vägen för det mänskliga innehållet. Från att vi föds tilldelas vi först och främst ett kön, pojke eller flicka inte ens sjuk eller frisk går före. Och detta följer oss genom livet, flicka/pojke, aldrig bara människa. Andra människors fördomar styr oss, tjejer får till exempel lära sig att de inte kan leka tre, att de snackar skit och att killar som slår dem i skolan egentligen tycker om dem. Det är sjukt tycker jag, ska tjejer redan då lära sig att kärlek egentligen gör ont och är förenat med att bli utsatt för trakasserier? Likadant detta med att inte kunna leka tre, varför skulle just det kvinnliga könet ha problem med det? Och kan vi inte bara slå fast att alla människor oavsett kön ibland snackar skit?

Nej att sexisterna har hittat sitt dröm forum ute på nätet lär inte förvåna någon, däremot önskar man att det inte innebar att kvinnor slutar blogga. Anonyma puckon borde inte få vinna.

Kommentarer