Vem skyddas & vem lämnas ensam?

En gravid kvinna blir mördad i en rättssal i Dresden, Tyskland, framför ögonen på sin man och sitt barn. Hennes man blir dessutom skjuten i benet av vakterna som säger sig ha missuppfattat vem som var gärningsmannen. Det är så dråpligt att det skulle kunna tas för ett påhitt.
Kvinnan var i rätten för,att en för henne okänd man, kastat ut henne ur en park och kallat henne för terrorist. Anledningen till att mannen agerade som han gjorde var att kvinnan bar hijab (en huvudduk). Mannen stod nu åtalad. Men istället för rättvisa skedde ett mord.
Istället för att fråga sig vad som gick fel kan man fråga sig om det överhuvudtaget var något som blev rätt.
Kvinnan som ursprungligen var från Egypten har nu begravts där och blir ihågkommen som martyr. Den fobi som råder mot muslimer och deras symboler skapar bara en starkare känsla av utanförskap hos den muslimska befolkningen (vart i världen de än befinner sig). Och om slöjan ses som ett direkt hot mot den västerländska traditionen och som en form av förtryck mot kvinnor, är det inte mer utanförskap vi behöver.
Integration betyder inte att alla ska bli likadana, det handlar mer om respekt för olikhet. Åt alla håll och från alla grupper.
Men att dö i den rättegång som var menad att skipa rättvisa för den rasism man mött och det för den åtalades kniv – det är nog så långt från rättssäkerhet man kan komma.

Kommentarer

6 svar

 1. Var aer era protester varje gaang muslimer moerdar kristna, buddhister, hinduer och andra. Daa hoer man inte ett knyst.

 2. Vad bra att du ogillar hyckleri ,det gör jag ochså. Just därför tycker jag att det är så märkligt att
  troende muslimer tycker att halshuggningar av västerlänningar är så OK.Nyligen blev ett gäng tyskar
  (hjälparbetande sjusköterskor bla.) inklusive tre små barn mördade när de hade ledigt och roade sig på en utflykt.Helt OK inte en protest i den muslimska världen så långt ögat når.Det kallar jag HYCKLERI.
  Och det går väldigt bra för muslimska män att mörda sina fruar så fort något inte passar
  det är ochså ok det räknas liksom inte på samma sätt eller hur?!Inga folkstormar där inte,hyckleri ,hyckleri det är vad det är.

 3. En ryss som mördar en muslim i Tyskland. Varför ska Merkel be om ursäkt? Stoppa invandringen istället (från båda Öststater och samtliga muslimska länder) så att laglydiga, anständiga tyskar kan få leva i fred.

 4. Islam/muslimer = inte en ras, etnisk folkgrupp eller en nation. Med andra ord, kritik och angrepp på muslimer är inte “rasism”.

 5. Islam/muslimer = ingen ras, etnisk folkgrupp eller nation = med andra ord: finns inget som heter “rasism” eller “islamofobi” gällande kritik mot islam.

  Och, lite upplysande läsning:

  Islamiska källor som uppmuntrar till hedersmord. Regler som statuerar plågsamma avrättningsmetoder för såväl otrohet som föräktenskaplig sex. Även under Mohammeds tid var det för övrigt vanligt att dödsstraffet endast pålades kvinnan, medan mannen ofta kom undan lindrigare.

  Från Haditherna (efter Koranen de viktigaste texterna för en troende muslim):

  Sahih Bukhari (6:60:79) – Two people guilty of “illegal intercourse” are brought to Muhammad, who commands that they both be stoned. Apparently their act was out of love, however, since the verse records the man as trying to shield the woman from the stones.

  Sahih Bukhari (83:37) – Adultery is one of three justifications for killing a person, according to Muhammad.

  Sahih Muslim (17:4196) – A married man confesses that he has adultery (four times, as required). Muhammad orders him planted in the ground and pelted with stones. According to the passage, the first several stones caused such pain that he tried to escape and was dragged back.

  Sahih Muslim (17:4206) – A woman who became pregnant confesses to Muhammad that she is guilty of adultery. Muhammad allows her to have the child, then has her stoned (the description is graphic).

  Sahih Muslim (17:4209) – A woman confesses adultery and is stoned to death on Muhammad’s order.

  Ibn Ishaq (970) – “The adulterer must be stoned.” These words were a part of Muhammad’s farewell address to his people on the occasion of his final pilgrimage to Mecca.

  Och, från Koranen:

  024.002: The woman and the man guilty of adultery or fornication,- flog each of them with a hundred stripes: Let not compassion move you in their case, in a matter prescribed by Allah, if ye believe in Allah and the Last Day: and let a party of the Believers witness their punishment.

  017.4191:
  ‘Ubada b. as-Samit reported: Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: Receive (teaching) from me, receive (teaching) from me. Allah has ordained a way for those (women). When an unmarried male commits adultery with an unmarried female (they should receive) one hundred lashes and banishment for one year. And in case of married male committing adultery with a married female, they shall receive one hundred lashes and be stoned to death.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.