Kvinnoglamour i glesbygd

I Lövsjöns bygdegård, Föllinge strax norr om Östersund, var det stor kvinnokonferens i helgen. Titeln var ”Hälsa och Glamour i Glesbygd” och cirka 100 kvinnor strömmade till. Många hade säkert åkt långt. Det var en fin utmärkelse som låg till grund för denna dag, Årets Margareta, som varje år utdelas till en initiativrik kvinnlig företagare i kommunen. Agneta Hultin som driver sitt företag Hulda på Höyda Fashion Faus sedan 17 år tillbaka fick utmärkelsen 2008 och inledde dagen. Agneta är född och uppvuxen i Lövsjön, där hon fortfarande är verksam. Agneta började karriären som lärare men för 17 år sedan resulterade modeintresset i att dra igång en klädbutik fylld med härliga kvalitetskläder. Att öppna klädaffär i Lövsjön med fem gårdar och är belägen en bra bit från andra handelscentrum kräver en modig och driftig kvinna.

Vi fick också se andra exempel på kvinnors företagande i glesbygd och lyssna på stressläkaren Elisabeth Adolf när hon pratade om ”Att leva utan stress”. Tyvärr stressas det för mycket även här uppe i denna så otroligt vackra del av vårt land!

Än är det nästan sommarvarmt ute i stora delar av vårt land, och nu drar vi igång årets Hjärtgåing. Start i Oskarshamn på onsdag. Titta på vår hemsida var du kan gå med.

Alexandra underhåller i glesbygden
Alexandra underhåller i glesbygden

Kommentarer