Rockgenerationen flyttar in på äldreboende

Bara för att man fyllt pensionär betyder inte det att ens intressen plötsligt omvandlas. Det har fritidskonsulenterna Anna Johansson och Kristina Jonsson i Jönköping insett. Därför ordnar de pubkvällar med rockmusik och tv-spels kvällar på äldreboende! Låter det inte underbart. Äldre är ingen enhetlig grupp, konstaterar de. Alla gillar inte bridge, nu flyttar rockgenerationen in på våra äldreboenden… Något att ta efter för fler kommuner. Kontakta Jönköping,  be att få läsa på deras intranet. Där noteras allt som händer och sker på en aktivitetsportal. Här finns säkert massor av inspiration för andra kommuner. Kultur håller oss friska, ger oss ett längre liv och spar på så vis pengar åt samhället. Men det ska vara kultur vi tycker om, annars blir effekten inte lika bra.

Kommentarer