Njut av livet

My Blomqvist och Anita Strandell. Foto: Anja Callius
My Blomqvist och Anita Strandell. Foto: Anja Callius

Fredagskväll. Mysigt. Tända ljus. En bra film. Gärna en påse ostbågar. Och ska jag äta ostbågar så måste jag ju dricka cola till. Aldrig annars, men just då. Jag är en riktig gottegris. Faktiskt. Det är bara att erkänna. Jag är en livsnjutare. Av alla dess slag.

Jag älskar mat. I alla dess former, både nyttigt och onyttigt och gärna mycket. Jag får verkligen aktivt tänka på att inte ta om hur många gånger som helst. Det är ju så gott!

Ja, en livsnjutare är jag allt. En lyxlirare som gillar champagne och chokladtryfflar. Det är dessutom billigare att äta oxfilé köpt i mataffären varje dag än att köpa pizza på pizzerian! Det beror på hur man prioriterar. Och jag prioriterar oxfilé och andra kulinariska måltider.

Jag spelade in en platta för några år sedan som heter “Sommarbaravara” tillsammans med bl a Anita Strandell. Hon höll på att skratta ihjäl sig, för när vi träffades i studion runt nio på morgonen var min första fråga: “Jag måste bara klargöra en sak innan vi börjar, vilken tid äter vi och var går vi?” Hon har aldrig ätit så mycket, hahahha. Och när jag spelade katten Findus i “Pettson och Findus”, så sa de att de aldrig haft en så hungrig katt!  Men jag ÄLSKAR ju mat… Liksom min far som är kock.

Och desserter är jag en riktig fena på att baka. Dignande bakverk i alla dess former och storlekar. När jag fyller år har jag alltid ett helt kondis i min lägenhet! Med gäster som ombetts att vara sötsugna när de kommer.

Njut av livet och av det goda. Det gör jag. Hela tiden.

Hälsar My.

www.snarpan.se

www.myblomqvist

Kommentarer