Beas budord

Det här är tyvärr min sista dag som gästbloggare här på 2.6. Det har varit jätteroligt att skriva om ämnen som jag aldrig får skriva om annars. Jag har väldigt många uppslag i huvudet men tiden räcker inte till. För att inte lämna er tomhänta så avslutar jag med att dela med mig av vad som rör sig i mitt huvud just nu, som kan vara värt att fundera kring.

* Många frånskilda mammor har en knaper ekonomi. De hamnar nästan ofelbart i fattigdomsfällan. Det är belagt med statistik att en man (pappa) tjänar på en skilsmässa och en mamma tvärtom. Detta uppmärksammas alldeles för lite tycker jag.

* DO har nyligen uppmärksammat att tjejer som blir gravida lättare blir av med jobbet. Känns som en nyhet från 80-talet men så är det tyvärr inte.

* Lyssna på din kropp. Om man börjar glömma saker, får tunnelseende och struntar i alla man känner för att jobba i stället måste man sakta ner. Utbrändhet är på riktigt och måste tas på allvar. Livet är ett långdistanslopp. Man kan vara på toppen av sin karriär, en fantastisk flickvän, i grym fysisk form, gå på en massa roliga tillställningar, världens bästa mamma som ger sina barn matchande fruktlådor, men man kan inte vara allt samtidigt.

För att inte avsluta med gravallvar tänkte jag ta mig friheten att ventilera några andra saker som ofta stör mig. Vi kan kalla dem mina 10 budord. (Det är inte ofta jag har chansen att leka gud, så jag passar på!)

1 Rök inte inomhus, rök inte i folkmassor, rök helst inte alls.
2 Akta er för Garniers nya mineral-deodorant, den luktar gammal hockeytrunk.
3 Köp inte Exotic snacks om ni inte gillar att hitta mask och larver i den torkade frukten.
4 Köp verkligen inte torsk. Om ni undrar varför ni inte ska göra det så kan ni läsa ”Tyst hav” av Isabella Lövin.
5 Ta inte av er skorna efter ett svettigt pass på gymmet lagom till stretchingen. Det handlar om respekt.
6 Ät inte banan inomhus bland folk. Det luktar faktiskt inte trevligt. Det framkallar kväljningar.
7 Har du långt hår så släng inte med det på caféer. Tofs är en fantastiskt bra uppfinning värd att prova.
8 Glöm inte bort dina bästisar när du skaffar pojkvän.
9 Restylane har aldrig gjort någon vackrare. Bara fulare. Att behöva dricka ur sugrör bara för att läpparna har svullnat upp till en blåprickig ankmun har aldrig hamnat på någons wish list, antagligen inte din heller.
10 Våga bryta alkoholnormen och bli inte provocerad av att någon annan inte vill dricka alkohol. Jag har inte druckit sen nyår och med ens frågar folk om jag är gravid, om jag var alkoholist innan eller om jag råkat ut för någonting hemskt på fyllan. Jag kände bara för att ta några vita månader tills dess att uteserveringssäsongen drar igång. Ingen big deal för mig, men tydligen för alla andra.

Till sist vill jag bara säga tack för alla kommentarer här, på mejlen och på Facebook.

Måste jobba på det där att ta bilder på mig själv. Fruktansvärt obekvämt.

Ta hand om er själva och varandra.

Tack för mig!
Kram Bea

Kommentarer