Kvinnokroppar behöver motion!

Lyckligtvis gick vi vidare i Stjärnkockarna i TV3 men jag sörjde att underbara Christina Schollin med barnbarnet Oliver Ingrosso åkte ut. Jag saknar redan deras värme i köket. Nästa avsnitt sänds måndag 20.00 i TV3. Håll tummarna då. 

Nu ska jag bli intervjuad av Aftonbladet och därefter plåtas för ToppHälsa inför min kommande kokbok: ”Min stora, feta, grekiska kokbok” som kommer 1 april på Bonnier Fakta. Det är en reseskildring i Greklands hemliga skattkammare, i skafferierna, i människors hjärtan. Brödrecept och berättelser. Mat och mytologi. En bok fylld av sol och kärlek. 

Annars känner jag att kroppen gnäller över att den inte får den träning den behöver. Under graviditeten gick jag upp 30 kg. Utan bantning rasade mina kilon bort. Förmodligen tack vare amningen och allt springande det innebär att ha ett busfrö hemma som sällan sover och mestadels klättrar, hoppar, kryper och utmanar sig fysiskt med djärva balansakter. Men kvinnokroppar behöver motion och kraft för att orka med alla krav i egenskap av yrkesverksam mamma som hyser ambitioner om att laga nyttig mat från grunden, att hålla sitt sociala och samhälleliga engagemang vid liv och att vara en god förebild. Så vårlöftet blir att komma igång med träningen. Gymbesök och yogapass för att finna fokus och inre ro.

Kommentarer