Det tar längre tid för lågutbildade att få cancervård – så vill vi inte ha det!

Jag håller med Cancerfondens Ursula Tengelin som i dagens Svenska Dagbladet skrivet ett aktuellt inlägg om att utbildade får cancervård snabbare här i Sverige! Detta måste ändras. Uppgifterna kommer från Cancerrapporten 2010. Där står också att läsa hur äldre cancerpatienter diskrimineras och att vi har oacceptabla regionala skillnader i cancervården. Vi behöver en nationell cancerstrategi.

Har du hört talas om Cuddleparty? Nej det hade inte jag heller, men nu läser jag att man i USA går kurs för att lära sig kramas. Och att man nu vet (äntligen är det sagt) att närhet är stimulerande. Att vi behöver ömhet. Cuddle Sutra är en inspirationsbok om kramar, som inte ska leda till sex. Ja tänk så härligt när man får en kram av sitt barn, barnbarn, eller bara någon vän eller familjemedlem. Det ger en fin harmoni i hela mitt väsen.  Känner inte ni så också? Kramar ger lugn. Det stämmer väl in med det pressmeddelande som just kom från Karolinska Institutet där man i sin forskning konstaterat att lugnande hand- eller fotmassage under åtta veckor efter en närståendes bortgång är ett bra stöd att ta sig igenom den första påfrestande sorgetiden. Man känner sig inte lika ensam och tom när man får beröring. Låt oss kramas mer!

Nu har jag åkt till Jönköping över dagen för att delta i den rad av ”salong med politiker” vi presenterar. Vi bjuder in ALLA partier. Idag deltar Maria Larsson, vår folkhälsominister som kommer från Jönköping, och Gunilla Carlsson, vår biståndsminister. Med salongerna vill visa kvinnan bakom politiken, människan bakom rollen. Och så får man ställa frågor! Detta är på John Bauer Hotel i Jönköping kl 17 i kväll onsdag.

Njut av ljuset, våren lurar i vassen…

Kommentarer