Skapande kraft

Jag skickade ut en förfrågan via ”Barnens Förlags”-Facebookgrupp, om en önskan att finna nya illustratörer. Jag satte också upp en lapp i Snårpans butiksfönster på Erstagatan i Stockholm. Det fullkomligen ramlade in intresseanmälningar! Och var duktiga alla visade sig vara. Alla i olika stilar såklart. Jag personligen är glad för den akvarellmålade bilden, med mycket färger, många små detaljer och där jag tydligt ser en personlig stil.

Då får jag ett svar från Mikaela i Ängelholm, min hemstad. Och det visade sig att hon var toppenbra. Vi talades vid i telefon och strax därefter fick jag en förfrågan från Kreativ Insikt om att skapa deras barnkollektion och vi enades om att Mikaelas stil passade perfekt.
Så nu mailar vi varandra varje dag, skickar skisser och texter fram och tillbaka och processen är väldigt spännande och kreativ. Inspirationskorten ska rikta sig till barn mellan 9 och 12 år och Mikaela letade fram sina gamla dagböcker från vinden för att få inspiration. Det stod mest om hästar och killar, men på ett ställe stod det om någonting annat. Hon fick läsa följande flera gånger innan hon fattade vad som stod:

”3 december 1989.
Idag var det julskyltning i Förslöv. Jag gick med Annelie och Ulrika. Det var rätt så kul. På kvällen gick jag och Annelie till bygdegården. My Blomqvist var där. Det är en tjej från Ängelholm som uppträder i Sverige. Hon var rätt så tuff och cool!”

Är inte livet väldigt konstigt? Då var hon 11 år, idag 33 och nu ska vi jobba ihop i ett fantastiskt spännande projekt. Och ändå har vi ännu inte mötts ansikte mot ansikte. Bara via telefonen och datorn.

Livet. Vi möts, vi skiljs, men sedan möts vi alltid igen. På ett eller annat sätt.

Bästa
My Blomqvist

www.snarpan.se
www.myblomqvist.com
www.kreativinsikt.se

My Blomqvist. Foto: Anja Callius

Kommentarer