Mot nya mål

Idag åker jag till Norrköping igen. Dels ska jag regissera Ronja Rövardotter om dagarna och på fredag och lördag kväll spelar vi sista helgen med komedin ”Omaka par” på Skandiateatern i Norrköping. Ni är SÅ välkomna dit för att se oss! Skånska blonda My blir svarthårig spanjorska med rejäl brytning och prickig klänning. Det är det roligaste med jobbet – att förvandla sig för några timmar.
Och Ronja Rövardotter. Det är bara tredje helgen vi repeterar, men de är redan så bra. Det kommer att bli toppen!

Och i Stockholm så skiner solen. Vad underbart det är. Och det är då jag tänker varje år hur jag EGENTLIGEN stod ut med mörkret hela vintern. Men när allt i naturen börjar slå ut, fågelkvitter är det enda som hörs, folk sitter ute i sina filtar fullt påklädda med en kaffekopp i handen bara för att man bara MÅSTE sitta ute när det är sol i Sverige – ja, då är vintermörkret totalt bortglömt.

Igår fick jag reda på att jag blivit antagen till Kultur i Vården 2011. Vet ni vad det är? Det visste inte heller jag förrän jag fick hoppa in för en kollega i julas och sjunga på några psykavdelningar och äldreboenden runt om i Stockholm. Det var något av de mest berikande jag gjort. Jag kände att jag gjorde en insats. Hur glada de blev över att jag kom dit och sjöng deras gamla godingar; Towa Carson, Siwan, Alice Babs. Det var en kvinna som ”vaknade” från sin demens och sjöng med i varenda text. Plötsligt hade hon koll på allt. Så när de sökte underhållning för de olika barnavdelningarna, så anmälde jag mig snabbt till audition. Och fick det med min Snårpan! Det ska bli så kul så.

Nu tar jag min väska och drar vidare. Ta hand om er.
My

Foton på My: Anja Callius

Kommentarer