Ikväll kommer vi Karlskrona!

AV ALEXANDRA

Karlskrona, nu kommer vi! I eftermiddag och kväll har vi seminarium i konsthallen och det finns plats för spontanister. Vi börjar kl 18.

Så roligt att få möta våren i olika delar av landet. Landshövdingen Gunvor Engström har hjälpt oss med förberedelser.

Nu kom de senaste rönen om diabetes. Jag lyssnade på professor Kerstin Brismar, expert på diabetes. Hon sa det som jag nu läser för ett halvår sedan. Motion först och främst. Att sedan äta grönsaker, baljväxter och fisk kan minska risken för hjärtkärlsjukdom vid diabetes. Givetvis inte vräka i sig vare sig kolhydrater eller fett, men att sänka sitt GI är bra. Men i lagom mängd, sänker långtidsblodsockret och vikten hos vuxna med diabetes typ2.För LCHF-dieten, med extremt lite kolhydrater och mycket fett, saknas fortfarande studier av hög kvalitet för att avgöra om det finns risker och följdsjukdomar på lång sikt. Kerstin är erfaren, skicklig och klok. Hon följer bland annat Carl-Jan Granqvist, som är diabetiker, och man kan höra dem i vår web-tv. Vi spelade in nyligen. Lill Lindfors är med bland annat. Vi blandar information med inspiration. Det är ett bra och varierat program. Titta på det!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.