Det blir nog fler besök

AV ALEXANDRA

På House of Sweden, i anslutning till Svenska Ambassaden i Washington, hade man arrangerat ett par dagar om Womens Health och Health and Culture, och 1,6 var inviterade att delta. President Obamas satsning har ju lyckas, i alla fall delvis, att driva igenom nya lagar om sjukförsäkringar här i landet där medvetenheten kring hälsa är stor.

Satsningen på House of Sweden var mycket uppskattad och det strömmade till mängder med gäster som fick lyssna till våra föredrag. Mot slutet av vårt två timmars program blev det mängder med frågor från publiken.

Professor Karin Schenck Gustafsson, från Karolinska sjukhuset och Centrum för Genusmedicin, Professor Paula Johnson, som startat ett Kvinno hälsocenter i Boston på Brigham Hospital, och undervisar medical students på Harvard, och jag intervjuades av Susen Rothchild, även hon läkare och sakkunnig om Kvinnors Hälsa. I publiken fanns de som talade i dag om Kulturen och Hälsan; Solveig Terntröm, professor Gunnar Bjursell från Göteborgs universitet och några fler experter på hjärnforskning.

Ambassaden och House of Sweden ligger i en fantastisk byggnad med en fascinerande arkitektur, helt underbart belägen vid Potomacfloden. Genom ambassadören Jonas Hafströms hustru Eva blev vi inviterade på lunch i residenset och kunde njuta av den vackra försommargrönskan i den vackra trädgården.

Intresset för just livskvalitet, baserad på bästa tänkbara hälsa, är sort här, och det skulle inte förvåna mig om vi kommer tillbaka snart igen för att diskutera samarbete mellan våra olika länder.

Kommentarer