"Fröken duktig"

 

Hej på Er, 

Måndagen den 5:e juli, ja nu är dagen här som har upptagit mycket av min tankeverksamhet den senaste tiden och som jag haft tudelade känslor inför. Vad ska jag skriva, hur långt är ett blogginlägg, vad har jag att berätta som någon faktiskt tycker är intressant, vill någon läsa, vem kommer att läsa, kommer någon överhuvudtaget att läsa… frågorna är många och obesvarade. Jag blev oerhört glad och stolt då jag som ambassadör fick den ärofyllda frågan om jag ville ta hand om vår underbara miljonerhemsidas blogg under en vecka. Samtidigt dundrade en klump av oro ner över mig och jag började undra vad jag gett mig in på. Kanske är det mitt ”fröken duktig” komplex som försöker ta överhand och om Ni skulle bli besvikna, kära miljonersystrar, vore det ett tungt och hårt slag i magen för mig.

Varför ska vi kvinnor alltid ha så höga förväntningar på oss själva, det är ingen annan än vi själva som sätter upp de minst sagt alltför orimliga målen där endast det perfekta är gott nog. Tur nog fick jag uppleva min första möhippa i helgen vilken rådde bot på min oro och fyllde mitt ”Girl-power konto” till max. ”Herre gu” sa en av tjejerna när vi satt där och pimplade rödvin och förberedde oss för en utmanande 5-kamp, ”ta inte allt på så stort allvar Kristina, lev för dagen och skriv vad f-n som helst”. Och ja, det är precis vad jag gör och nu har jag ju faktiskt fått ihop några rader vilka jag inte tänker läsa igenom igen då risken är för stor att jag då börjar delete:a och peta i texten och det har jag verkligen inte tid med. Det är väl förresten det som är charmen med just en blogg, att man skriver det första som faller en in och trycker publicera innan man hunnit tänka efter. Vad vet jag, det kanske blir precis som för Julia i den fantastiska filmen ”Julie & Julia” att bara min mamma kommer att läsa mina rader. Nåväl, må så vara, då har i alla fall min kära mor något att fylla sin tillvaro med 6 dagar framöver. 

 

Möhippa gänget

Nu kära vänner har jag inte tid att skriva längre då jag ska gå ut och njuta av vårt underbara sommarväder, får se vad det blir mer exakt. Hör av mig med utfallet imorgon. 

Hörs då, och till dess… Njut av livet!

Kommentarer