Tiden räcker knappt till här i Almedalen!

AV ALEXANDRA

Det är lätt att drunkna i seminarier här på Almedalen. Intressanta sådan så dagarna definitiv inte räcker till. Man tvingas välja och vi är glada för att så många kommit till oss och våra seminarier. Idag höll vi ett om kunskap och kultur tillsammans med Kunskapspriset, och  det var fullt i lokalen. Så roligt! Det blev också en liten ”politisk salong” som vi ju hållit runt om i Sverige under våren. Där några av våra yrkespolitiker berättar om hur de får ihop livet som kvinna och politiker.

Idag fanns äldre- och folkhälsominister Maria Larsson, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och biståndsminister Gunilla Carlsson, som öppenhjärtigt delade med sig av sin bakgrund och sina personliga erfarenheter av hur det är att vara kvinna i ledande positioner och hur de får vardagen och livspusslet att gå ihop. De var stolta över att arbetet visavi kvinnor går framåt. Även om mycket återstår så har vården och omsorgen blivit bättre. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth berättade också om pilotprojektet med kultur på recept. Tänk så mycket det finns att göra för hälsan med olika kulturevenemang! Men visst finns det många hål att stoppa pengar i för att kvinnor ska få det lika bra som män. Och det börjar i unga år. Det saknas pengar till flickidrotter som ridsport. Många kommuner satsar idag ojämförligt mycket mer på traditionella pojkidrotter. Ja det

Tre kvinnliga politiker på vårt seminarium; Maria Larsson, Gunillla Carlsson och Lena Adelsohn Liljeroth

inspirerar verkligen att lyssna på dessa duktiga politikerkvinnor. Det ger också kraft åt andra kvinnor samtidigt som vi inser att bakom varje politiker finns också en människa. Läs gärna mer om detta seminarium på Kunskapsbloggen.

Imorgon torsdag är det dags för vårt seminarium på Almedalens hotel kl 14. Är ni i Visby så kom i mån av plats. Vi pratar bland annat om ifall sexualiteten har någon ålder, om livmoderhalscancer och vad Läkemedelsverket kan göra för att kvinnors läkemedel ska vara säkra och effektiva?

Och är ni inte i Almedalen och sköna Visby så kommer det förstår massor av aktiviteter och seminarier till hösten. Redan nu har vi klart ett på Sri Lankas ambassad den 25 augusti. Om Ayurveda, den indiska läkekonsten som alla borde prova på!

Kommentarer