Man blir nästan lite yr…

AV ALEXANDRA

Vi har haft två fullsatta, uppskattade seminarier

Nu har vi haft två fullsatta seminarier här i Almedalen. Det har varit oerhört uppskattat vilket vi är så glada över. Det är ju viktiga saker vi tar upp. Atmosfären här i Visby är helt underbar. Så många intressanta människor, så mycket spännande att lära och ta del av. Solen strålar och vi är igång från arla morgon till sena kväll. Man blir nästan lite yr av allt och alla. Människor, möten, information i massor. Men det är ju det som gör Almedalen så viktigt.

Igår hölls det intressanta seminariet om Sverige som det nya matlandet. Helt rätt i tiden efter alla skriverier om sjukhusmat i plasttråg och undernärda äldre som får sin mat hemskickad endast en gång i veckan. Vi fick veta att våra politiker uppskattar husmanskost men också italiensk och asiatisk mat. Potatis och ostmacka är två favoriter hos våra politiker, berättades på seminariet som arrangerades av Visit Sweden, exportrådet och  jordbruksverket i samarbete med analysföretaget United Minds. 72 procent av alla svenskar tror på Sverige som nytt matland. Vad innebär detta? Ja först och främst 10 000 nya jobb och fördubblad livsmedelsexport. Förhoppningsvis av bra kvalitet med högt näringsvärde också.

Mingel i Almedalen

Kommentarer